Реклама / Ads
0| 5443 |04.09.2019 НОВИНИ

Д-р Делян Георгиев: Трябва да възстановим връзките на район ”Изгрев” с посолството на Виетнам

.
С моя екип разработихме цялостен стратегически пакет за работа с посолствата и дипломатическите мисии, намиращи се на територията на ”Изгрев”, каза кандидатът на БСП за кмет на района
 

Общинската администрация в район "Изгрев" трябва да възстанови тесните връзки с посолството на Виетнам. Това каза кандидатът на БСП за кмет на района д-р Делян Георгиев, който беше сред гостите по време на тържественото отбелязване на националния празник на Виетнам в посолството на социалистическата република в София. Той беше поканен лично от посланика Н. Пр. Доан Туан Лин и от председателя на Българското дружество за приятелство с Виетнам Симеон Димчев.

 

"Ако се обърнем назад във времето, България е имала доста по-тесни връзки с Виетнам, в това число и районната администраница на "Изгрев", коментира д-р Георгиев. - Правени са много културни събития и обмени. При разговора ми с посланика на Виетнам и с културното аташе те изразиха загриженост от състоянието на отношенията между посолството и общината в "Изгрев". Разбира се, добавиха, че искрено се надяват добрите практики от недалечното минало да бъдат възстановени. А аз не виждам причина това да не се случи и то съвсем скоро".

 

Д-р Георгиев добави, че на територията на район "Изгрев" има много посолства, което е добра предпоставка за различни взаимодействия с общината, особено за организиране на културни прояви. "С моя екип разработихме цялостен стратегически пакет за работа с посолствата и дипломатическите мисии, намиращи се на територията на общината, каза кандидатът на БСП за кмет на "Изгрев". - Смятам, че районната администрация трябва да положи усилия за изграждане отново на онези контакти, които дълги години бяха пример за адекватна и целенасочена политика на общината в полето на международните отношения. Сериозен ресурс в помощ на споменатото намирам в Българското дружество за приятелство с Виетнам с председател Симеон Димчев, който е и бивш кмет от БСП на района. Той е една от личностите, приети с уважение и признателност за стореното през мандата му от страна на виетнамските ни приятели".

 

Според д-р Георгиев, българите, а и голяма част от света, имаме стереотипна представа за Виетнам. "Когато стане дума за тази азиатска държава, в съзнанието на повечето хора изникват картини от ужасите на войната, глад, мизерия и много болка и страдание, коментира той. - Това вече далеч не е така. Виетнам е една от най-бързо развиващите се икономики не само в югоизточна Азия, но и в целия свят. Удивително е как за толкова кратко време тази страна успя да заличи материалните следи на войната, как от една гладуваща държава се превърна в трети по големина износител на ориз и т.н. Чуждестранните инвестиции във Виетнам надхвърлят 35 милиарда долара, усилено се развиват индустрията, електрониката и много други отрасли... Не виждам причина ние да не почерпим от добрия опит на тази държава и да не работим успешно в бъдеще".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4781 |01.09.2019 Каракачанов: Трябва да има смъртно наказание за тежки престъпления . 1| 4342 |01.09.2019 Боян Томов: Българският кмет трябва да бъде почтен . 42| 18682 |01.09.2019 Георги Георгиев: НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава... . 2| 5877 |31.08.2019 Адв. Марин Марковски: Патриархът да освети НС, трябва им просветление, за да променят закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads