Реклама / Ads
21| 10592 |07.02.2011 НОВИНИ

Делото „Октопод” – на финалната права

.
Прокурорът Светлозар Костов заяви, че в рамките на седмица - две от прокуратурата ще се постараят да започнат предявяване на материалите по делото ”Октопод”, тъй като са на финалната права.
 

Обвинението вероятно ще иска по-тежка мярка за неотклонение от днешната „подписка" , която Софийският градски съд наложи на Алексей Петров.

„Доволни сме за това, че съдът посочи, че в четири пункта от обвинението има убедителни доказателства и обосновано предположение за виновност", каза Костов. Става дума за обвиненията в рекет на четири лица - Георги Цветанов, Валентин Шотeв, Пламен Георгиев и Велизар Велизаров. Прокурорът уточни, че става дума за щети за „стотици хиляди лева".

„Не разбрахме аргументацията на съда - защо минава към най-леката мярка на неотклонение, след като има такава позиция относно доказателствата", коментира наблюдаващият делото прокурор.

„При Шотев няма настъпила вреда, тъй като той е издържал на натиска, но в останалите случаи хората са извършили разпоредителни сделки с имущество", обясни още Костов.

За новото обвинение срещу Петров за рекет с опит за убийство за Георги Цветанов, което окачествено като „смешно и скалъпено" от защитата на бившата барета, прокурор Костов коментира: „Искахме много отдавна да приключим това разследване, но малко или много нещата се забавиха. Вероятно просто не е искал да си спомни и паметта му или психиката е скрила тези факти някъде дълбоко, тъй като по мое човешко мнение, той е преживял ужасни неща".

Обвинителят каза още, че от лятото до сега има „странни случки" със свидетели. Последният инцидент бил от началото на януари - кражба на кола, чупене на кола, „злоумишлени неща към имущество на свидетели по делото".

„Това беше коментирано от съда, че нещата нямат връзка с г-н Петров и вероятно по отделно взети, не значат нищо или почти нищо. Ние не смятаме така. Смятаме, че това което се случва на свидетелите, не е случайно. Те самите смятат така и че някой иска да им подскаже как да се държат", допълни обвинителят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5300 |07.02.2011 Дават ход на делото "Белнейски" . 0| 5644 |04.02.2011 Ключов свидетел блокира делото срещу Анелия Цветкова . 8| 5271 |01.02.2011 Страх на вещи лица бламира делото "Цонев" . 20| 5089 |29.01.2011 Ал. Томов: Мафията стои зад делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads