Реклама / Ads
0| 2730 |08.08.2022 НОВИНИ

Демерджиев: Основен приоритет в работата на МВР ще бъде борбата с купения и корпоративен вот

.
Иван Демерджиев
Основен приоритет в работата на МВР ще бъде борбата с купения и корпоративен вот по време на организацията на изборите. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той представи екипа си и приоритетите в дейността на силовото ведомство.
 

 „Както и да проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българските граждани, без то да бъде повлияно от тези порочни практики”, подчерта Демерджиев.

 

Приоритет ще бъде и борбата за пътна безопасност. Планира се да бъде въведен комплекс от мерки, да бъде разработена цялостна стратегия, която да обезпечи резултати в кратки срокове, но и в дългосрочен план. „Отчитаме, че ситуацията е доста тежка. Изисква бързи, категорично, но и в същото време трайни мерки”, коментира той.

Ще бъдат проведени мероприятия и действия, за да се въздейства на битовата престъпност.

 

„Отчитаме слабости в превенцията. Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на такива тлеещи конфликти и вземането на превантивни мерки те да не ескалират”, посочи той, цитиран от Нова тв.

 

В тази връзка министърът на вътрешните работи обяви, че ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие.

Демерджиев обеща да бъдат безкомпромисни в борбата с контрабандата, с ДДС измамите, както и с разпространението на наркотични вещества. Особен акцент ще бъде поставен върху хората, които си „позволяват да разпространяват такива вещества” по българските училища или близо до тях.

 

Той подчерта, че екипът му се е запознал със ситуацията в МВР, установени били и проблемите, които пречат на служителите успешно да изпълняват функциите си. „Ще бъдем изключително взискателни към работата на тези служители и безкомпромисни по отношение на всякакъв род закононарушения, допуснати от тях”, категоричен е силовият министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4200 |07.08.2022 Иван Демерджиев: Не сме установили причините и хората, които стоят зад манипулиране на изборите . 0| 2805 |07.08.2022 Министърът на туризма очерта приоритетите си . 0| 3152 |06.08.2022 Недовършеното в Министерството на културата - приоритет за Минеков . 0| 2833 |02.08.2022 Вторият транш изтребители F-16 - приоритет на служебния министър на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads