Реклама / Ads
11| 4380 |22.04.2020 НОВИНИ

"Демократична България": Фирми с неясен собственик да не получават помощ от държавата

.
Демократична България разпространиха своя позиция относно условията за подпомагане на фирми, засегнати от кризата. Те настояват правителството да изключи две категории икономически субекти – тези с неизвестен краен собственик и тези, които умишлено не плащат данъци в България.
 

"Българският бизнес преживява тежка криза с неизвестни засега измерения. Ние призоваваме за много по-ефективни мерки и истинско подпомагане на българския бизнес, но с едно важно първоначално условие: стриктно спазване на принципите на прозрачност и почтеност.

 

Досега правителството на Борисов не е показало, че приема тези принципи. Напротив, действа се систематично в полза на концесионери с неизвестни собственици (казусът „Юлен“), приватизират се държавни холдинги на фирми с неясен собственик (случаят „Булгартабак“), а държавната Българска банка за развитие (ББР) кредитира точно такива фирми с деветцифрени суми.

 

Смятаме това за недопустимо спрямо коректните български данъкоплатци. Настояваме фирми с неизвестен краен собственик, регистрирани в държави от списъка за наблюдение на ЕС, да бъдат изключени от бенефициентите на преференциални заеми от ББР и всякакви други схеми за подпомагане в бъдеще. Същото да се отнася и за фирми, чиито крайни собственици са едностранно декларирани, но не могат да бъдат проверени в публичен регистър.

 

Освен това призоваваме от програмите за финансово подпомагане да бъдат изключени фирми с установено избягване на данъчно облагане в страната или злоупотреба със средства от европейските фондове.", пишат още от ДБ.

 

"Уважаеми господа министри, г-н премиер Борисов,

Ние от Демократична България сме на страната на почтения бизнес, който работи коректно, плаща данъци в България и не крие собственост. Вие на чия страна сте?", питат още от ДБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3700 |14.04.2020 Омбудсманът помоли Асоциацията на фирми за бързи кредити за разсрочвания . 5| 4115 |27.03.2020 Разногласие в НСТС. Тристранката ще решава и утре за компенсациите за фирми . 0| 3688 |12.03.2020 БГ фирми започнаха производството на защитни облекла и маски . 5| 3946 |09.03.2020 Имаме само мостри на защитни облекла от две фирми, чакаме да ги сертифицират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads