Реклама / Ads
1| 5019 |24.07.2017 НОВИНИ

Деница Златева: Не ми е упражняван политически натиск за смяната на борда на НДК

.
Деница Златева Източник: БГНЕС
По отношение на смяната на борда на НДК, искам категорично да заявя, че върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала „политически чадър“ върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС.
 
Това каза по време на заседание на Временната парламентарна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, бившият служебен вицепремиер по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС Деница Златева.

„От самото начало на мандата на служебното правителство, това беше обща воля на президента и министрите, заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите на етап, в който сме наблюдавали изключително голямо закъснение в някои от дейностите за подготовка, не можем да си позволим да създаваме допълнителни сътресения в системата и да сменяме хора, които оперативно се занимават с подготовката на Председателството“, обясни тя. „Това беше единственият аргумент, с който директорът на НДК не беше сменен“, заяви Деница Златева и уточни, че той и екипът му са се занимавали оперативно с подготовка на сградата на НДК, пише още Фокус.

„През март окончателно стана смяната на борда. В правомощията на всеки принципал, когато отговаря за търговско дружество или държавно предприятие, е да направи промени в борда“, коментира бившият служебен министър. „Нека да не се заблуждаваме, беше ясно, че следващото правителство със сигурност ще направи промени в борда. Направих промените и от гледна точка на профила на членовете на борда. Г-н Анастасов е финансист от БНБ, а г-жа Енчева е специалист по търговско право и обществени поръчки“, посочи Деница Златева.

„С това решение беше сменен борда и беше запазен Мирослав Боршош, с единствения аргумент, че нито един от хората, които оперативно се занимават с подготовката на всички нива, не само в НДК, а и по министерства, не беше сменен по време на мандата“, каза още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5147 |24.07.2017 Разпитват Боршош и бившия министър Деница Златева в парламента . 1| 5115 |21.07.2017 Разпитват Деница Златева и Вежди Рашидов за НДК . 0| 5729 |11.07.2017 Боил Банов набеди Деница Златева, че е освободила Боршош от финансова отговорност . 0| 4034 |29.05.2017 Златева: Миграцията ще е приоритет при председателството ни на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads