Реклама / Ads
17| 3046 |15.11.2023 НОВИНИ

Денков: Истината няма никакво значение за опозицията. Гласуват вота на недоверие утре в 13:55 ч.

.
Източник: БГНЕС
Днес разбрахме четири неща - отне почти две години на "Възраждане", БСП и ИТН да признаят, че Русия води агресивна война срещу Украйна и това е заплаха за България, че закупуването на военна техника е повод за ожесточени критики, че депутатите от "Възраждане" не се интересуват от българите в окупираните от Русия територии в Украйна и че истината няма никакво значение за дебатите по вота. Този подход е най-вредният за националната ни сигурност. Депутатите, които се чувстват патриоти, да отвхърлят вота на недоверие. 
 

Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът акад. Николай Денков преди края на дебатите за внесения от опозицията втори вот на недоверие. 


Изказването му приключи на фона на викова "Оставка" в пленарна зала. 


Ето и цялото изказване на Денков: 


“Днес разбрахме четири неща. Година и 9 месеца след началото на войната “Възраждане”, БСП и ИТН признаха, че Русия води агресивна война срещу Украйна и тази война създава заплаха и за България. С други думи - ако Русия спре войната, ще изчезнат и опасностите за България. Всички трябва да призоват Русия да спре войната. Това е интересът на България, това съответства на националната сигурност на България. Разбрахме още, че закупуването на военна техника е повод за ожесточени критики. За щастие управляващите през последните години не се интересуваме от дребнави интриги като тази. Разбрахме и, че депутатите от “Възраждане” не се интересуват от съдбата на българите в окупираните от Русия територии в Украйна. Кога, господа от “Възраждане”, ще призовете руското ръководство да опази българските общности и техните образователно-културни традиции? Българщината там изчезва под натиска на окупаторите. Разбрахме, че истината няма никакво значение в дебатите по вота - единствено пропагандата, лъжата и обидите. Защо? Защото опозицията отново няма истински аргументи и затова трябва да използва измислици и лъжи. Именно този подход на опозицията е най-вреден за националната ни сигурност. Трябва да има национален консенсус, концентриран върху пълноценното ни включване в евроатлантическите структури. Призовавам всички депутати, които имат съвест и се чувстват патриоти, да отхвърлят вота. Това ще е от полза за България". 


Думите му предизвикаха реакция у Кристиан Вигенин от БСП, който използва последните 7 секунди от времето на парламентарната група, за да заяви, че това изказване е "безпомощно", премиерът борави с измислици и опорки и не е в състояние да заема този пост. 


"Трябваше да си мълчите. Възмутително е. Оставка", завърши Вигенин, който многократно надхвърли останалото време на БСП за изказвания. 


По този повод Росица Кирилова, председателстващата заседанието, заяви, че това е "класически пример" за злоупотреба с процедурата. 


Кирова закри разискванията. Гласуването на вота на недоверие ще се проведе утре в 13:55 ч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2393 |15.11.2023 Кирил Петков: Отбраната със стари руски машини може да предизвиква носталгия, боеспособността им е в пъти по-лоша . 1| 2429 |15.11.2023 Георги Ангелов: Данъчната политика е национален въпрос, трябва да има ниски ставки, но всички да си ги плащат . 1| 2698 |15.11.2023 Унгария да направи като България и да не купува газ от военнопрестъпника Путин, иска еврокомисарят по енергетика . 0| 2648 |15.11.2023 Съдът реши: Обвиняемият за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads