Реклама / Ads
4| 2866 |07.11.2022 НОВИНИ

Депутатите ще четат “Труд”, “Уикенд”, “Стандарт” за сметка на НС

.
“Труд”, “24 часа”, “Уикенд”, “Стандарт”. Това са част от изданията, за които са се абонирали депутатите в Народното събрание, става ясно от обществена поръчка на сайта на парламента, видяна от в. “Сега”. Народните представители искат да получават редовно списания за рецепти, издание за алтернативна медицина и дамски издания като “Ева”, например.
 

В описанието на поръчката пише, че печатът трябва да бъде доставян в сградите на НС на пл. "Народно събрание” № 2 и пл. „Княз Александър І” № 1 или на друг адрес при писмено искане на възложителя. Заявените абонаменти към момента се броят на пръсти. Депутатите имат най-голямо желание да четат в. "Труд", за който има 6 абонамента. С два по-малко са в. "24 часа" и в. "Сега", а за "168 часа" и "Капитал" ПРО има три. С по толкова са и вестниците "Стандарт", "Телеграф" и "Народно земеделско знаме XXI век". По един абонамент има и за "Галерия" и "Уикенд".


От списанията най-голям интерес получава "Осем", за което има заявени 6 абонамента. С 5 абонамента са списанията ИК"ТП "Труд и право" и "Предучилищно & училищно образование". Впечатление прави, че в заявката са включени по един абонамент за "Колекция рецепти" и "Кулинарен журнал", които излизат два пъти в месеца, както и два абонамента за списание "Ева".


Освен за български издания Народното събрание е пуснало поръчка и за чуждестранни. Тя е с прогнозна стойност 25 168 евро, като договорът за доставка и абонамент отново е една година. В списъка с издания са включени немалко руски медии, като "Международная жизнь", "Политические исследования" и "Россия в глобальной политике". Сред чуждестранните издания са и "The Financial Times", "The New York Times", "Time Magazine", "Le Monde", "Der Spiegel", както и "Foreign Affairs". За всички тях има по един абонамент, като единствено за списанието "The Economist" са заявени два. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12427 |07.11.2022 “Правосъдие за всеки” предлага на депутатите как да махнат длъжността на Гешев от Конституцията . 8| 5684 |05.11.2022 Посланикът на Украйна: Решението на депутатите е важно, дали сме заявки за С-300, гаубици 152 мм, Су-25 и МиГ-29 . 3| 3094 |04.11.2022 Аламанов: Депутатите в НС гласуват електронно за връщане на хартията . 0| 2913 |04.11.2022 Депутатите направиха промени в парламентарните комисии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads