Реклама / Ads
14| 9357 |26.08.2021 НОВИНИ

Десислава Атанасова без да иска призна - част от твърденията за злоупотреби са истина

.
Ако твърдите, че ГЕРБ е задкулисие, ще ви опровергая. Не знам кой за кого играе. Относно данните за злоупотреби - аз съм видяла само медийни пушилки. Това е изцяло пиар формат на госпожа Манолова, която използва медии и публичен ресурс за изграждане на някакъв неин светъл образ, но хората имат памет и помнят, че е носила потник “Шанс за Орешарски”, че е предложила Пеевски. Време е някой да спре да дава присъди в комисии и от трибуната. Всичко се доказва в съда. Категорична неистина са голяма част от нещата, които се говорят.
 

Пламенните слова са на Десислава Атанасова - едно от най-големите остриета на партия ГЕРБ. Думите й бяха изречени в ефира на Българската национална телевизия. Атанасова без да иска сякаш призна - част от твърденията за злоупотреби са верни. Въпрос липсваше и уж невинно изречените й думи останаха да висят в пространството, а ние оставаме да се чудим - това лапсус ли бе или признание.

 

"Да заговорим за служебните министри. Вътрешният размахваше твърдения, че български граждани са били подслушвани, че бившият премиер ядял човешко месо и небивалици, които смятам, че един нормален човек няма да ги кредитира с доверие при липса на доказателства. Насилието над протестиращите го осъдихме от ПГ на ГЕРБ, подкрепихме с обща декларация ненасилието над всички граждани. Само че много малко се говори за насилието над останалите - над полицай. Забравихме, че имаше палене на слава, хвърляне на бомбички", посочи още Атанасова.

 

Лидерката на парламентарната група на Борисовите депутати припомни и вече заявени позиции на ГЕРБ, пък и похвали партията като най-отговорна и най-системна.

"Нашата позиция е ясна. Повече от година именно тези партии на протеста твърдяха, че ГЕРБ са нещо лошо, че са статукво, че трябва да бъдат изчегъртани. Тази алтернатива, която се видя, че не е никаква алтернатива, да поеме отговорност. ГЕРБ не ползва пленарните игри за демонстрация. ГЕРБ ще е в зала и ще гласува против това правителство. Ние сме единствената партия-опозиция в 46-тото Народно събрание. Вчера при гласуване на дневния ред ИТН гласува заедно с ДПС. Никой не го забеляза, но вътре в залата прави впечатление. Всички са се групирали някак си, само ГЕРБ трябва да бъде чегъртана", посочи Атанасова.

 

Острието на ГЕРБ посочи още, че разговори за съставяне на правителство не може да има без "Има такъв народ" и ГЕРБ, но нито една от формациите, които могат да получат третия мандат за съставяне на кабинет, не води конструктивен разговор.

Атанасова обрисува и апокалиптичен сценарий за машинния вот, който щял да забави гласуването и да затрудни гражданите. Затова посочи, че при избори 2в1 има нужда от покупка на нови машини.

 

"Има две възможности за избори 2в1 - 7-ми или 14-ти. Ние смятаме, че 7-ми е удачна дата, за да може на 14-ти да има балотаж, да не е в последния момент. Не знаем епидемичната обстановка. Не мога да кажа защо още няма дата за президентските избори. Всички мълчат, не знам дали не се правят договорки и сметки. Колкото по-рано, толкова по-добре. Ако ще се купуват нови машини, то трябва да има време за реакция. Затова предлагаме да се даде възможност за хартиена бюлетина - ако изборите са 2в1, ще е много по-улеснено за гражданите - с машина ще се гласува много по-бавно, защото има два списъка. Човек може да гласува с машина и хартия, или комбинирано. В момента няма достатъчно машини в големите секции да се разположат по 2. Това във финансово изражение е много на фона на това, че една бюлетина струва 18 стотинки. Да, може да има софтуер, но това ще стане твърде бавно. Затова се иска допълнително закупуване на машини", посочи още Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7588 |25.08.2021 Само във Фрог: Прокурорът, прекратил преписка за полицейско насилие с ”награда”, станал част от спецекип на Софийска районна прокуратура . 10| 3243 |24.08.2021 Кунчев поиска затягане на контрола за спазване на COVID мерките . 7| 6789 |24.08.2021 Проект ”Оставка” и момчето, което иска да накара младите да говорят за политика . 4| 3697 |24.08.2021 Стоил Цицелков: Първата партия се държи като тази, която искахме да сменим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads