Реклама / Ads
9| 4884 |23.02.2011 НОВИНИ

С. Дянков: Подкрепям Танов и ще продължа да го правя!

.
Симеон Дянков
Много се харчи в сектор Сигурност, констатира отново Дянков.
 

Искаме данъчното бреме на България, което в момента е най-ниското в ЕС, да си остане такова в много години напред, искаме стабилната фискална политика също да се запази през следващите десетилетия. Това може да стане с промяна в Конституция, обяви по НТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Дянков въобще не се притеснявал от исканата му оставка от БСП. От днес започваме дебат с всички парламентарно представени партии, каза той и добави, че тази финансова политика трябва да се подкрепи от всички, които мислят за доброто на България. Министърът изрази надежда да убеди БСП, където имало доста смислено хора. Орешарски, според него, щял да бъде в тежко положение да гласува против тази мярка, след като плоският данък е въведен по негово време. Има и други хора, които са мислещи за бъдещето на България, например Румен Овчаров, посочи Дянков, според когото до лятото идеята щяла да мине през парламента.

В момента не можем да си позволим да вдигаме пенсии и заплати, попари надеждите министърът.

Статистиките казвали, че в процентно отношение като цяло в сектор Сигурност, т.е. в МВР и МО се харчи най-много. Дянков похвали А. Ангелов като един от министрите с най-реформаторски дух.

За мен В. Танов е добър професионалист, който в тежка обстановка успя да се справи с тежки задачи; винаги съм го подкрепял и ще продължа да го правя. Ще продължи да си стои на мястото, каза Дянков.

Контрабандата е голяма част от влизането в кризата, хората се ориентират към по-евтини, контрабандни стоки, следователно най-ефикасният начин за борба с нея, е излизането от кризата. Това вече става, значи и контрабандата ще почне да пада по естествен начин. Докато дойдат изборите, тези данни, които сега опозицията използва, ще са съвсем различни,  обеща Дянков.

Макроданните вече 3 тримесечия са положителни, увери Дянков. Черногледството, което се насажда, не се връзва с макроданните, износният ни сектор се развива много добре; нещата вървят в една част от икономиката, трябва да тръгне и вътрешното потребление, пожела си Дянков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 9983 |22.02.2011 Цветанов вади скрити козове срещу "Октопода" . 12| 4768 |22.02.2011 От Тановгейг печелят политиците . 31| 5320 |22.02.2011 Цв. Цветанов: Не съм платил сметката на Цв. Йовчев . 41| 5607 |21.02.2011 Догадките за смяна на Цветанов не спират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads