Реклама / Ads
68| 9981 |22.02.2011 НОВИНИ

Цветанов вади скрити козове срещу "Октопода"

.
Цветан Цветанов
"Обвинението срещу Алексей Петров ще бъде внесено в съда до няколко дни", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти, като ги помоли да не се поддават на "интерпретациите на адвокатите" и да не бързат.
 

За връщането на Петко Сертов в БОРКОР вицепремиерът смята, че той няма никаква вина за назначаването на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров навремето.“Става дума за политическо решение, а не за инициатива или желание на бившия председател на агенцията Петко Сертов да назначи Алексей Петров", убеден е министърът.

След тази тройна среща, която беше проведена на Румен Петков, Алексей Петров с братя Галеви, вие видяхте, че след това се взе политическо решение. Назначаването на Алексей Петров не е инициатива може би и не е желанието на Петко Сертов, а това е политическо решение, което е взето и там трябва премиерът Станишев да отговори за неговото назначение”, каза Цветанов като припомни, че ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя.

Вътрешният министър се възмути от предположението, че назначението на Сертов в БОРКОР показва “сдобряване” с бившето ръководство на ДАНС. “Как може да правите подобни аналогии”, запита министърът.

“В момента със създаването на БОРКОР – това е един допълнителен инструментариум в борбата срещу престъпността и по-специално корупцията. И тук не би трябвало да се слагат под съмнение евентуалните професионални качества на хората, които премиерът е избрал”, смята Цветанов. Според министъра – политическа подкрепа не се е демонстрирала при редицата операции на МВР за борба с престъпността. ”Ефективността в борбата срещу организираната престъпност е силата, която има днешното правителство, а тя е, че няма зависимости от подобни субекти в публичното пространство през последните 15 години”, заяви министърът.

Когато от Европа получаваме отлична оценка, не бива да се говори за оставка
, смята вътрешният министър.Той опроверга слуховете, че предстои да бъде сменен със зам.-председателя на парламента Анастас Анастасов. По думите му не трябва да се говори за оттегляне или смяна, когато са добри оценките от междинните доклади на ЕС и на летния доклад от 2010 г.

В момента ангажиментът и отговорността, която съм поел, е ефективната борба срещу организираната престъпност, корупцията и това, което реализирахме през последните 18 месеца, и добрите оценки от междинните доклади на ЕК и летния доклад от 2010 г. дават резултата и оценката за добре свършената работа, както на министъра, така и на всички служители на МВР”, изтъкна Цветанов.

Според него, когато оценката на европейските ни партньори е положителна, не е необходимо да се говори за оттегляне.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5319 |22.02.2011 Цв. Цветанов: Не съм платил сметката на Цв. Йовчев . 41| 5604 |21.02.2011 Догадките за смяна на Цветанов не спират . 80| 5466 |20.02.2011 Цв. Цветанов: Бъдещият президент на страната ще бъде от политическа партия ГЕРБ . 40| 6657 |18.02.2011 НАП ще "осветли" имотното състояние на Цветанов до седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads