Реклама / Ads
5| 3211 |09.12.2022 НОВИНИ

Димитър Стоянов: Щом казва, че няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас?

.
Димитър Стоянов
Странно е поведението на Нидерландия и Австрия относно приемането ни в Шенген. Щом смятат, че у нас няма върховенство на закона, защо Нидерлансдия е най-големият инвеститор у нас? Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов по Нова телевизия.
 

Той изтъка, че две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген.

„Всички останали ни подкрепят. Не бих допуснал, че останалите страни са двулични и мълчаливо стоят зад тях. Нашите граници се охраняват много сериозно“, каза служебният министър.

 

"Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, но одобреното е в топ 3 на исканото от Украйна". Произведено и налично е това, което даваме по списъка, изготвен от Министерство на отбраната. Вчера предложението получи подкрепата на двете отговорни комисии - военната и външната, които проведоха съвместно заседание. Предстои ратификацията, може би днес, в пленарна зала, след което следва и указ на президента. Едва след това самата помощ ще бъде предоставена", допълни Стоянов.

 

Стоянов увери, че на първо място мисли за боеспособността на българската армия и да не се нарушат отбранителните способности на българската армия.

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, посочи Димитър Стоянов.

Подготвяме се и да приемем първите Ф-16, но това ще стане през 2025 г. Производството на един изтребител е дългосрочен процес и не може да се очаква по-рано да бъдат готови, обясни Димитър Стоянов.

 

Той посочи, че дори и производителят да е готов по-рано, ние нямаме техническата готовност да ги приемем. Инфраструктурната подготовка на страната ни за Ф-16 е трябвало да завърши в края на 2022 г., а в момента ние сме още в начален етап, призна военният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3409 |08.12.2022 Димитър Гърдев пред Фрог: Въпросът с Шенген не трябва да виси. Трябват конкретни изисквания и времева рамка . 6| 2990 |07.12.2022 Димитър Гърдев: Австрия и Нидерландия също имат проблеми за Шенген . 1| 3317 |02.12.2022 Радостин Василев: Опитът показва, че фалшифицирането на вота е при гласуване с хартия . 2| 3160 |01.12.2022 Никола Стоянов: БВП е нараснал с над 18 млрд. лв. през 2021 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads