Реклама / Ads
8| 3202 |07.03.2023 НОВИНИ

М. Димитров: ГЕРБ искаха да сме зависими от Русия. Т. Петкова: К. Петков отиде и завъртя един празен кран

.
Мартин Димитров
Мартин Димитров от Демократична България и Теменужка Петкова от ГЕРБ коментираха енергетиката и високата инфлация в предаването ”Лице в лице” по БиТиВи. Димитров определи българската енергетика като „черна дупка“. Той изтъкна необходимостта от одит в целия сектор. Петкова подчерта, че те са направили възможна диверсификацията в България. Теменужка Петкова посочи, че арестът на шефа на голямата строителна фирма ”Хидрострой” не е свързан с дейността на Желев по времето на предходни правитества и управления.
 

Мартин Димитров посочи, че е необходимо да се изчака "проверката на европейската прокуратура за търговията с намаляването на вредните емисии и тогава ще видим. Българската енергетика е „черна дупка“. Трябва да се направи одит в целия сектор." Димитров допълни, че от ГЕРБ са направили така, че „Турски поток“ да обслужва Русия: "В българската енергетика трябва да се пита: „Каква е ползата за България“. Тук няма ползва за България, защото той заобикаля Украйна и обслужва Москва. Не е вярно, че приходите за България са стотици милиони от „Турски поток“.

 

Теменужка Петкова изтъкна:" ГЕРБ направи интерконектора Гърция-България, както и „Бургас-Александруполис“. Тя заяви: "Ние сме направили диверсификацията в България." Димитров допълни: "10 години им трябваше на ГЕРБ строят връзката с Гърция. И сега твърдят, че те са я изградили." В отговор Петкова заяви: "Бутафория е, че Петков отиде и завъртя един празен кран. За мен е необяснимо как една лява партия като ПП и една дясна като ДБ ще направят общо управление."

 

Мартин Димитров допълни, че техните управленски цели са свързани с установяване на дефицит от 3%. Другите важни теми са: Шенген, Еврозоната и икономиката. Той посочи: "ГЕРБ ги нямаше, когато имахме парламентарна комисия, за да приемем важните законопроекти. Това включва ниски лихви за бизнеса и домакинствата." В отговор Петкова посочи: "Истинската причина е високата инфлация, която докарахте в България. Ние вкарахме България в Еврозоната."

 

Мартин Димитров каза: "Искаме да създадем среда, в която никой не е над закона." Теменужка Петкова посочи, че арестът на шефа на строителната фирма "Хидрострой" не е свързан с дейността на Желев по времето на предходни правителства и управления."

 

Теменужка Петкова обвини правителството на Петков за "галопиращата инфлация и обедняването на българските граждани: "Правителството на ПП е виновно. Те не предприеха мерки. Това е чак от лятото на 2021г. по отношение на енергийните ресурси. Цената на енергията за бизнеса скочи. Трябваше да се компенсира."

 

Мартин Димитров посочи: "Войната и тази теза на ГЕРБ е причината за увеличението на енергийните ресурси. Доходите и развитието на страната изоставаше по време на ГЕРБ. Има проблеми с конкуренцията на редица стоки." Мартин Димитров допълни: "КЗК е направила само една проверка за две години. Тя трябва да следи, да открива има ли картели и договаряния. Цените в чужбина са по-ниски от България. Трябва да се смени КЗК, която да върши работа и налага убийствени глоби."

 

Теменужка петкова оспори: "Имаше стабилност в държавата и в доходите. Ние не тласкаме държавата в кризи, както направи ПП. Вероятно и дългът на България ще се увеличи. При ГЕРБ имаше сигурност. Българските граждани дължат това на ПП. С 35% е намаляло производството на плодове и зеленчуци."

 

Мартин Димитро заяви:" Какво Може да се направи, за да се стимулират малките производители?! Да се въведе праг за регистрация по ДДС. Малката фирма може да продава без да се начислява ДДС. Еврофондовете да бъдат ефективно използвани за еко производство и малките фермери. ГЕРБ удължиха мандата на КЗК с две години. Куриозно е, че нямат резултати, а мандатът им е удължен. Единствено КЗК може да проверява и да санкционира, ако открие спекула и нелоялни практики. Има смисъл да стимулираме повече хора да правят бизнес, да се занимават със собствено производство." 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4826 |07.03.2023 ПР-експертът Любомир Аламанов посъветва ГЕРБ да си вземат чат-бот с изкуствен интелект, отговарящ вместо тях . 10| 3989 |07.03.2023 Илиян Василев: Владислав Горанов е най-слабото звено в ГЕРБ . 12| 5937 |07.03.2023 ”Маркет линкс”: Коалицията на ПП и ДБ води пред ГЕРБ на изборите през април . 1| 3042 |06.03.2023 Лорер категоричен, че коалиция с ГЕРБ не може да има, докато не поемат отговорност за 12-годишния застой на страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads