Реклама / Ads
3| 5008 |05.12.2014 НОВИНИ

Джамбазки: Шенген може да бъде утешителна награда

.
Евродепутатът Ангел Джамбазки Източник: Булфото
Протестираме и срещу областния управител на София, няма как да се твърди, че е заради името, нещо в което бяхме обвинени за Орхан Исмаилов. Ние нямаме доверие в политическата сила, която ги е излъчила, не ни притесняват самите хора. Партията, към която принадлежат има тесни връзки с Турция. Това е патова ситуация
 
Това коментира евродепутатът Ангел Джамбазки в „Още от деня” по БНТ. Относно новините на турски да бъдат преместени от БНТ1 в БНТ2, Джамбазки коментира, че те са абсолютно излишни. Бяха приети по времето на Иван Костов. Закон се гласува, закон се променя. България е еднонационална държава с официален език български, което предполага, че всички българи трябва да знаят български език. Какво налага да няма новини на арменски, на еврейски по тази логика, запита Джамбазки.

Когато има политическо съгласие, може да се извърви целият път и да бъдат предприети определените стъпки. Не става въпрос за натиск на БНТ, коментира Джамбазки. Новините на турски са политическо решение.

Ние не се опитваме да обърнем колата. Нямаме и сделка, каквато най-вероятно са сключили от „Атака”, за да вкарат ДПС в управлението.

„Южен поток” е въпрос на геополитика. Както се води геополитическа война в Украйна, така се води и в Сирия. Безспорният приоритет на България би трябвало да бъде реализирането максимален брой геополитически проекти. Но ние все не се справяме. Решенията обаче се вземат от Вашингтон и Москва, те са тези, които организират геополитическия сблъсък.

Слави Бинев е мой и колега, и приятел, няма да обсъждам, той е взел своето решение, заяви Джамбазки. Не е лесно, за ПФ щеше да е най-лесно да останем в опозиция и да плюем само, но ние решихме, че това ще е национално безотговорно. Много неща от управлението ни не могат да се обяснят.

Шенген може да е утешителна награда за България. Но не мисля, че е добро решение за нашите проблеми с миграцията, завърши Ангел Джамбазки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3874 |05.12.2014 Мониторингът над България да не се обвързва с влизането в Шенген . 2| 4261 |04.12.2014 Дончев: Да възстановим колкото може повече средства от ЕК . 9| 3978 |04.12.2014 Станишев към Борисов: Справедливо е да влезем в Шенген . 41| 5612 |04.12.2014 Юнкер: България е велика нация, готова е за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads