Реклама / Ads
32| 2875 |19.11.2023 НОВИНИ

Джо Байдън: Няма да отстъпим пред Путин и Хамас!

.
Джо Байдън
Американският президент Джо Байдън написа колонка за The Washington Post, в която сравнява Владимир Путин и групировката Хамас, призната за терористична в САЩ и ЕС. Байдън смята, че руският му колега и палестинските терористи имат много сходни методи и цели. Ръководителят на Белия дом нарича действията на Хамас „чисто, натурално зло“, а политиката на Владимир Путин – „агресия“.
 

„Както Путин, така и Хамас са решени да изтрият съседната демократична държава от картата на света. И Путин, и Хамас се надяват да сринат регионалната стабилност и интеграция и да спечелят предимство чрез разпространяване на хаос“, пише Байдън. Той твърди, че Съединените щати „не могат и няма да позволят това да се случи“. Американският лидер смята, че светът е изправен пред избор, който ще определи бъдещето за следващите десетилетия.Байдън призовава да се отговори на предизвикателството, отправено от Путин и Хамас. Той се спира специално на руската агресия в Украйна и на войната в Близкия изток.

 

Президентът на САЩ смята подкрепата за Украйна за принос към националната сигурност на САЩ, тъй като предотвратява ескалацията на войната в Европа. Освен това Байдън отбеляза засилването на сътрудничеството в рамките на НАТО. Що се отнася до арабско-израелския конфликт, Байдън подкрепя Тел Авив в усилията му да се защити след нападението на Хамас на 7 октомври, което той нарече „най-голямото зверство, извършено срещу еврейския народ след Холокоста“.

 

Въпреки това Байдън подчертава, че палестинците имат право на собствена държава и изрази съчувствие за смъртта на палестински цивилни в ивицата Газа. В същото време той обвини Хамас, че използва жителите като живи щитове. Байдън нарече основна цел в Близкия изток постигането на мир в региона, където в бъдеще не трябва да има място за Хамас. Американският лидер смята обаче, че Ивицата Газа трябва да остане под контрола на Палестина и заедно със Западния бряг трябва да бъде част от единна палестинска държава.

 

Марк Уолбърг

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2894 |18.11.2023 Ураганен вятър в страната: Паднала мазилка, счупени дървета и премазани автомобили . 9| 3279 |18.11.2023 Кой ще управлява Газа в случай на поражение на Хамас? . 13| 2822 |18.11.2023 Над 100 руски лекари настояват Путин да освободи от затвора болна жена, протестирала срещу войната . 5| 2737 |18.11.2023 Искрен Арабаджиев: Основна отговорност за протеста в София носи БФС, защото доведе футбола до дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads