Реклама / Ads
0| 3818 |02.03.2022 НОВИНИ

Днес, ако си за Путин, значи много мразиш Русия и руските хора

.
Владимир Путин
По-малко от седмица след началото на войната срещу Украйна и последвалите световни санкции, Русия живее в съвършено нова и силно влошена среда. Нормалният живот на руските граждани е на път да остане в историята.
 

Първото, което почувстваха те, е недостигът на средства в банкоматите и затруднените банкови операции на битово ниво. Промяната в банковите практики, дори още преди пълното навлизане на последствията от откъсването от Суифт, доведе и до срив в традиционните добри международни търговски контакти между Европейския съюз и Русия, САЩ и Русия, но и дори между "приятелски" Китай и Русия.

 

Преди два дни Китай отказа да купува засега руски нефт.Не защото не го иска, а защото не знае как ще стават разплащанията. Заедно с проблемите около руския газ и неяснотата около неговото бъдеще на световния пазар, това отваря втора голяма дупка в руския бюджет.

 

Ребром застава и въпросът с вътрешния транспорт в огромната страна, където 90% от самолетите са американско и европейско производство и за тях получаването на части престана вчера. Затруднени са и полетите на самолетите руско производство, защото те са с френски двигатели и резервни части от цяла Европа и Съединените Щати. Да добавим към това и факта, че всичките тези машини не са собственост на Русия и на руския флот, а са взети на лизинг през Ирландия. Ирландия изиска вече връщането на самолетите във възможно най-кратък срок.

 

До две седмици вътрешните полети, включително и на дълги разстояния, ще станат непредвидими, дори практически невъзможни.

 

Доставките за армията също вече са логистично затруднени, както и надеждността на бойната техника с чужда електроника. Защото доставките на резервни части, микросхеми и други деликатни нещица за военната индустрия, ракетните системи и пр., също практически спират.

 

Почти всички те идват от чужди пазари, от западните страни, Ю. Корея или от Тайван....
Концернът Audi Volkswagen преустанови доставките на нови автомобили и резервни части. По подобен начин ще постъпи Южна Корея, както и други доставчици на подобна техника. Техника, с която е снабдена например полицията в цялата страна...
Русия няма с какво да запълни и тази дупка.
Това е само началото, не са минали и седем дни.

 

Целият този срив, заедно с 6000 руски жертви, несъмнено започва да влияе върху боеспособността на руската армия, включително и тази на терен в Украйна, снижава и без това ниския й дух и мотивацията й. Не само на воюващите на чужда територия, но и на гражданите на Русия.

 

Да, този процес изисква време, но е много трудно той да бъде спрян.
Това са само няколко дребни детайла от голямата катастрофа, но те ясно показват характера на санкциите.

 

Показват, че ако същите мерки бяха предприети още през април през 2014 година, днес щяхме да живеем под ведро небе, а най-малкото 30 000 човешки живота на здрави и прави хора в Русия, Донбасс и цяла Украйна, щяха да бъдат спасени.
Нашите руски и украински приятели щяха да ни идват с радост и често на гости, щяха да харчат щедро тук, българският туризъм щеше да се задъхва от работа...
Добре подготвените и амбициозни руски спортисти, щяха да играят не само в двора си, а щяха да се гордеят с родния си флаг и химна си на Олимпийските игри, а не да се взират в някакви непонятни хоругви.

 

Нашите родни български стоки щяха да се радват на огромен пазар като Руския. А ние тук - на кристална водка и белуга.

 

Както вече казах в началото, ако си за Путин, значи много мразиш Русия и руските хора.
Всъщност бих махнал само една думичка и бих казал: ако СИ Путин, значи много мразиш Русия и руските хора...

 

Петър Пунчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4623 |01.03.2022 Медийният магнат Евгений Лебедев пред ”Ивнинг Стандарт”: Президент Путин, моля, спрете тази война . 0| 3172 |28.02.2022 Шарл Мишел към украинския народ: Тази война е на Кремъл и Путин, не на руснаците . 0| 2705 |28.02.2022 Облачно със значителни валежи в източната половина от страната . 0| 5460 |27.02.2022 Патриарх Кирил застана зад Путин, ”руската земя” била не само Русия, но Украйна и Беларус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads