Реклама / Ads
17| 4612 |12.09.2014 НОВИНИ

От днес влизат в сила санкциите срещу Русия

.
Еропейските санкции срещу Русия влиза в сила от днес. До края на месеца обаче ще бъде направена подробна оценка дали се спазват примирието и прекратяването на огъня. В зависимост от това може да бъде взето решение за промяна или прекратяване на действието на всички рестриктивни мерки или на част от тях.
 
От своя страна, руското външно министерство съобщи, че страната ще отговори на новите европейски санкции с контрамерки, които ще бъдат съизмерими с нанесените от тях икономически загуби, сочи новини .бг.  Санкциите ще ограничат допълнително възможностите на руски банки и други финансови институции да получават финансиране от европейските капиталови пазари, като сега подобна мярка се въвежда и за водещи руски отбранителни и петролни компании. Ще бъдат забранени и определени услуги, свързани с руската петролна индустрия, които засягат шистовия, дълбоководния и арктическия добив на петрол. Стоки с двойно предназначение няма да може да се изнасят не само към фирми от военно-промишления комплекс на Руската федерация, но и към някои компании с изцяло цивилен предмет на дейност. Едновременно с това за още 24 души ще бъде издадена забрана за пътуване в ЕС, а активите им ще бъдат замразени. Очаква се сред тях да има руски политици и олигарси, както и сепаратистки лидери от Източна Украйна. Списъкът с имената им ще бъде публикуван в официалния вестник на ЕС, както и пакета с новите икономически санкции, след което те ще влязат в сила. От европейските институции на този етап отказват всякакъв коментар за възможните ответни мерки, за които предупредиха властите в Москв, предаде БНР.. Съединените щати също ще обявят днес нови наказателни мерки срещу Русия, заради действията й в Източна Украйна. Според агенция Ройтерс, Вашингтон ще намали още повече достъпа на най-големите руски банки до американски капитали и ще ореже инвестициите в проучванията за петрол в Арктика. Президентът Барак Обама обяви, че санкциите ще увеличат политическата изолация на Русия, както и икономическите й разходи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4738 |09.09.2014 Жена-пилот спасила семейство от комин на покрив . 0| 5303 |04.09.2014 И днес ще ни облива и залива . 9| 4759 |03.09.2014 Проституцията и дрогата влизат в БВП от октомври . 2| 4903 |02.09.2014 Днес пада кепенецът за регистрация на кандидатски листи и независими кандидати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads