Реклама / Ads
3| 2998 |11.12.2022 НОВИНИ

Добрев, ГЕРБ: Не канибалстваме в другите парламентарни групи

.
Делян Добрев
ГЕРБ не канибалства в другите парламентарни групи, т.е. не се опитва да купува депутати, за да си осигури подкрепа за кабинета ”Габровски“. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 

"През почивните дни проф. Габровски финализира списъка с кандидатите за министри, които трябва да обявим утре. Самото гласуване вероятно ще бъде в сряда“, каза още Добрев пред bTV. Той уточни също така, че проф. Николай Габровски сам се опитва да си осигури подкрепа, но го прави чрез публични срещи в Народното събрания, за разлика от предишните управляващи, които са се опитвали да си пазаруват депутати.

 

"Ние не канибалстваме в другите парламентарни групи – така, както се случваше преди“, заяви още той. Добрев припомни, че партията "Има такъв народ“ буквално се е разцепила "след срещи по някакви апартаменти“. "Купуваха се депутати, обещаваха се места в листите и така нататък“, допълни той.


Бившият министър на икономиката призна, че не е оптимист, че първият мандат за кабинет ще мине пред Народното събрания. Той отрече членове на ГЕРБ да са се срещали с депутати от други парламентарни групи през почивните дни, за да осигурят подкрепа за проф. Габровски. Това щяло да се види в сряда по време на гласуването. Тези, които са заявили категорично, че няма да подкрепят кабинета "Габровски“, са 125.


"Надявам се състава на този кабинет да остане почти непроменен за третия мандат, защото единственият възможен вариант, да имаме правителство на този етап, е в него да влизат само експерти, а не политически обвързани лица“, коментира още Добрев.


Според него, ако третият мандат бъде връчен на БСП, със сигурност ГЕБР няма да го подкрепи. Ако отиде при "Демократична България“, всичко щяло да зависи от тяхната позиция и желание за подкрепа на експертен кабинет.


"През последните дни в публичното пространство излезе едно име – това на Драгомир Заков, който се спряга за външен министър в правителството на проф. Габровски. Аз нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде много интересно, ако това е вярно, как ще гласуват в сряда колегите от "Продължаваме промяната“, защото ако те не го подкрепят, явно имат нужда от психиатър. Не може март месец да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш срещу същия този човек“, заяви Делян Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5689 |05.12.2022 Евгений Кънев за номинацията на Габровски за премиер на ГЕРБ: Много лоша новина . 1| 3087 |30.11.2022 Министър Шишков обвини ГЕРБ: Има некоректни възлагания 2018-2021 г., които са капан за очерняне на пътни фирми . 12| 8613 |29.11.2022 Десислава Атанасова, ГЕРБ: Ще предложим правителство с първия мандат, списък с министри . 3| 3133 |29.11.2022 Даниел Митов, ГЕРБ: Готови сме да вземем папката с първия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads