Реклама / Ads
0| 2760 |06.11.2022 НОВИНИ

Доброволци от Пловдив се включиха в потушаването на пожара край Кирково

.
Четвърти ден продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в района на Кирково. Фронтът на огъня е с дължина 20 километра по билото на планината, а в наша територия е навлязъл на около половин километър. Тази сутрин верижна машина е направила просеки и е разчистила горски пътища от селата към границата и обратно.
 

Пожарът вече е затворен в каре, съобщи директорът на противопожарната служба комисар Сергей Заимов. В гасенето участват 100 пожарникари и горски служители, а вчера броят на спасителите надхвърли 200. И днес на място има доброволци, каза комисар Заимов.

 

"Има една група доброволци от Пловдив. Те са тук с една машина, която извозва хора. Това е задачата основно. Освен това имаме 4 трактора, 3 пожарни и това са силите ни към този момент. Засега идеята ни и целта, и трябва да го постигнем до края на деня, пожарът да си остане в това каре и вече да не бяга на никъде", отбеляза той.

 

Продължава гасенето и на пожара на полигона Ново село, област Сливен. Два военни хеликоптера се включи в борбата с огнената стихия. Пожарът обхвана около 300 декара земя, като сред основните версиите за възникването му е провелите се учебни стрелби.

Няма опасност за околните селища, защото огънят е в отдалечен район.

 

От 11.00 часа се включи и хеликоптер на ВВС, малко преди обяд дойде и втория. Директорът на противопожарната служба в Сливен комисар Демирев обобщи ситуацията:

 

"Колегите от МО са преценили, че по-бързо трябва да бъде потушен пожарът, тъй като само с жива сила ще отнеме много време, а те имат задачи за изпълнение и са включили втори хеликоптер. Няма опасност за населението или за сгради няма и не се очаква да има".

 

Очаква се днес основните огнища, които са три да бъдат погасени и огънят да бъде овладян. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2751 |03.11.2022 Пречиствателната станция на Пловдив ще произвежда и ток . 0| 2825 |28.10.2022 WINBET и ФК „Марица“ Пловдив продължиха партньорството си . 0| 2866 |27.10.2022 Дефиле на сестрински униформи за 80-годишнината на Медицинския колеж в Пловдив . 2| 3112 |26.10.2022 Временно е спрян пробивът на Водната палата в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads