Реклама / Ads
25| 6737 |22.09.2013 НОВИНИ

Т. Дончева: Такъв мълчалив и глухоням премиер като Орешарски няма!

.
Татяна Дончева
Искам да се разделя цивилизовано с БСП. Има въпиюща нужда от реорганизация на политическото пространство, смята Дончева, която с Първанов имала своите различия, но и съвпадения в преценките си за политически живот у нас. Това правителство и на челна стойка да застане, няма да го заобичат, смята тя.
 
Днешната дискусия беше началото на изграждане на дискусионна мрежа из цялата страна, заяви по БТВ Татяна Дончева. Аз не съм била на учредяването на АБВ и не съм влизала в детайли на замисъла му. Днес имах възможност да чуя гледната му точка за мрежата от дискусионни клубове. Беше ми важно, за да установя допирните ни точки и различията, обясни тя. Първанов и Калфин си предтавяли, че ще се изгради такава мрежа за обсъждане на ключови решения; те ще влияят върху всички политически партии, а няма да са инструмент за граждански натиск върху всички партии. Първанов признал, че в българския политически живот имало големи проблеми, изразяващи се в загниване на партиите и липсата на лидерство. Смятал, че няма нужда от нови политически субекти. Загнилите политически партии нямат смисъл да бъдат укрепвани, смятал той. Дончева обаче била на мнение, че има нужда от нови политически субекти.

Първанов не си поставял за цел да променя БСП, а да упражнява граждански натиск, поясни Дончева. Сега се извършвали организационни действия, но те не били медийно събитие. Не ми давайте зор, аз си давам достатъчно, обърна се Дончева към водещата Жени Марчева.

У нас се говори само за промени в дясното и за необходимостта от създаване на нещо ново там. Пипането на лявото е табу, това било монопол само на БСП, продължи Дончева. Има въпиюща нужда от реорганизация на политическото пространство, за да стане политическата система атрактивна за гражданите. И лявото има нужда от реорганизация. Моята идея и тази на Първанов не си противоречат, каза тя и призна, че имала желание да се раздели цивилизовано с БСП, но ако БСП не желае, това било неин проблем.

Политиката е състезание на доверие и харесване. Въпросът с доверието и харесването на това правителство е решен от самото начало. Не могат да накарат хората да ги харесват и на челна стойка да застанат.

Премиерът Орешарски е много по-голям познавач на финансовата сфера и на механизмите на държавно управление от Борисов, но няма неговия талант да се харесва на хората, прецени Дончева. Борисов умееше да създаде впечатлението, че е мъжкар и изкуственото усещане, че все пак има някакъв ред. Орешарски е абсолютно изчезнал от медиите, но пък като не смееш да се появиш, си правиш сметката за теб ли е бил този стол, каза тя. Такъв мълчалив и глухоням премиер няма, каза тя.

Няма да живея в многопартийност, отговори Дончева на въпроса ще напусне ли БСП. До края на годината ще има нов проект, каза тя. Аз съм водолей и живея напред, самохарактеризира се тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5084 |20.08.2013 Мълчалив протест пред посолството на Великобритания . 10| 5461 |05.08.2013 Мълчалив протест в деня на национален траур . 30| 5800 |24.07.2013 Татяна Дончева: БСП даде правителството на концесия на олигархията . 39| 7443 |05.07.2013 Татяна Дончева: Станишев няма да ме вземе за чистачка, камо ли за шеф на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads