Реклама / Ads
18| 5001 |26.06.2021 НОВИНИ

Доц. Кунчев: Ако се правим на тарикати, ще се ударим директно в стената. Кантарджиев предлага нови мерки

.
Доц. Ангел Кунчев Източник: БГНЕС
„Делта” вариантът на коронавируса атакува по-сериозно хората между 30 и 40 години, 60% по-заразен е от първоначалния щам и е по-смъртоносен. Ще се ударим директно в стената, но това е предотвратимо. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия. Според него опасността от скорошна нова вълна на заразата у нас е сериозна и само ваксинацията може да я предотврати.
 

„Ако продължим да се правим на тарикати, както правим в момента, при 2 милиарда приложени дози в света и при очевидната ефективност на тази мярка, не е оправдание това, че е нова ваксина. Драконовски е механизмът за контрол”, обясни доц. Кунчев.

 

„Ако дойде нова вълна, което е много вероятно, на база на индийския вариант, някои страни ще минат много леко. Други ще се ударят директно в стената, за съжаление, ние ще сме от тях. Пак ще пълним болници, пак ще умират хора, а това е предотвратимо”, категоричен бе той.

 

Консултантът по ваксинация срещу коронавирус на Столичната община проф. Тодор Кантарджиев също е изключително притеснен от разпространението на новия „Делта” вариант на COVID-19. Според него трябва да се въведат нови мерки за влизащите в България от страни, където тази мутация доминира.

 

„Трябва да се взимат мерки. Влизащите у нас трябва да се изследват с PCR тестове. Хора, които са ваксинирани, и две седмици след втората доза са заболели - да се търсят варианти. Такива, които доказано са боледували и боледуват втори път - трябва да се прави секвениране. За лежащи в болница повече от 10 дни, с отделяне на вируса, трябва да се прави секвениране”, убеден е професорът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 12041 |18.06.2021 Божков: Лично Борисов ми казваше: „Правим така, работиш така, ходи при Влади да се разберете“ . 11| 4494 |10.06.2021 Проф. Минчо Христов: Трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт . 10| 4225 |02.06.2021 Да, длъжни сме да спрем хаоса, господин Борисов. И ще го направим, въпреки Вас . 13| 13354 |30.05.2021 Корнелия Нинова: Нужна е промяна, която води до стабилност. Знаем как и можем да я направим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads