Реклама / Ads
4| 5324 |23.08.2007 НОВИНИ

ДПС гласи Ангел Александров за шеф в българското ФБР

.
Бившият шеф на следствието Ангел Александров да бъде назначен за зам.-директор на новата Агенция по сигурността, известна още като българското ФБР. За това настоявал лично лидерът на ДПС Ахмед Доган, съобщиха източници от правителството пред Frognes.bg.
 
Доган вече бил разговарял с премиера Сергей Станишев и президента Георги Първанов по въпроса. Той държал много неговият човек да бъде в ръководството от квотата на Движението. Първанов дал съгласието си, но премиерът не бързал с отговора, което подразнило Доган, коментират запознати.

ДПС се чувствало ощетено, след като Ангел Александров бе принуден да подаде оставка, като шеф на Националната следствена служба. Повод за това бяха скандалните му твърдения, че ексминистър Румен Овчаров го бил заплашвал дори с физическа разправа, но проверката на прокуратурата доказа, че това не е вярно. Свидетелите, които Александров посочи като посредници на въпросната заплаха, бизнесмените Николай Гигов и Николай Вълканов, отрекоха да са предавали подобни послания от името на Овчаров.

В момента Александров бил все още в отпуск, казаха негови колеги. След като Висшият съдебен съвет прие оставката му, той заяви, че искал да остане в следствието и да оглави икономическия отдел. Там той е работил преди да стане шеф на НСлС.

Решението за създаване на Агенция за сигурност вече мина през Министерски съвет и се очаква да бъде гласувана в парламента, когато депутатите се върнат от отпуск през септември. Самата структура трябва да заработи в навечерието на Нова година, смятат експерти, които са ангажирани с проекта. Все още премиерът Станишев не е преодолял окончателно съпротивата на вътрешния министър Румен Петков, който не иска да се раздели с контраразузнаването, което по идея трябва да премине в новата структура. Очаква се този двубой да се разрази с нова сила наесен, когато Петков ще се опита чрез лобито си в парламентарната група на левицата да подлее вода на Станишев. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6798 |14.08.2007 Цигани пак безчинстват в "Красна поляна" с възгласи "Смърт на българите" . 0| 5251 |27.06.2007 ВСС прие оставката на Ангел Александров, изключват мониторите на журналистите . 1| 5382 |20.06.2007 Ангел Александров подаде оставка, най-сетне. Оставал обаче на работа във ВСС . 0| 5519 |17.06.2007 Почитателят на белия цвят, Джанфранко Фере, отиде при своите ангели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads