Реклама / Ads
54| 5100 |20.01.2013 НОВИНИ

ДПС настоява за международно разследване на атаката срещу Доган

.
Ръководството на ДПС ще настоява за международно разследване на опита за политическо убийство на лидера на ДПС д-р Ахмед Доган.
 

 Това каза новоизбраният председател на ДПС Лютви Местан, предаде “Фокус”.

„Основната цел на разследването трябва да бъде - разкриването на политическия поръчител на случилото се. Властта работи в хипотеза – индивидуални действия на човек, който търси славата, криминално проявено лице. Знаем - защо се прави това, знаем, че това, което се случи, е огромно петно върху името на цяла България. Ние сме не по-малко загрижени от всички останали институции, но ще изтрием петното от България не с подмяна на фактите, на базата на която да се подмени и истината, а чрез разкриване на истината. Дълбоко се съмнявам, че това ще е по силите на компетентните власти в България”, добави Местан.

„Кой етнизира казуса – ние или министърът на вътрешните работи, който изведе на преден план етническата принадлежност на Октай Енимехмедов? Не искаме да се случи нищо странно, при още по-странни обстоятелства, на Октай Енимехмедов. Искаме властите да съхранят живота и здравето му. Най-заинтересовани от това сме ние, от ДПС, защото той единствен може да ни отведе до онези тъмни политически сили, които поръчаха атентат срещу г-н Доган", каза Местан.

Определяме като проява на цинизъм заявеното намерение на следствените органи да бъдат разследвани делегати от Осмата конференция за нанесен побой върху нападателя. Делегатите обезвредиха един потенциален убиец, за да спасят лидера си. Действията им не могат да бъдат окачествени като насилие върху потенциален убиец. Трябва да бъдат поздравени за здравостта, добави Лютви Местан. Той попита - къде е била полицията час и няколко минути от началото на покушението.

Въпросът за нападението над Ахмед Доган тепърва ще бъде обект на дискусии, анализи, коментари и изявления в Европейския съюз. Това каза на пресконференция Филиз Хюсменова, заместник-председател на ДПС, и евродепутат.

„Външният министър на Германия каза, че не трябва да се позволява на насилието да надвива в Европа. Получих съобщение от началника на кабинета на лидера на Алианса на либералите и демократите на Европа в Европейския парламент, който изразява съпричастност към лидера на ДПС, изразява позиция, че ще направи изявление от трибуната на ЕП”, добави Хюсменова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5037 |10.12.2012 Атанасова ще настоява за по-високи глоби . 12| 5184 |07.12.2012 С. Игнатов си настоява: Протестът на учените е политически . 17| 5193 |16.11.2012 Интерпол рестартира разследването на атентата в "Сарафово" . 31| 6372 |13.11.2012 Британският посланик зове за разследване на съдия Марковска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads