Реклама / Ads
25| 9948 |18.09.2021 НОВИНИ

ДПС няма да прости на Радев за въпроса коя е родината-майка на Карадайъ

.
Хамид Хамид
От Движението за права и свободи не могат да простят провокацията на президента Румен Радев при въпроса му коя е родината-майка на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Това заяви Хамид Хамид тази сутрин в ефира на Нова телевизия.
 

Той изтъкна, че ДПС е подкрепило Радев за първия му мандат, но впоследствие видяло разделението на страната и на институциите.

 

„Г-н Радев беше избран с гласовете на ДПС и това е факт. Видяхме концентрацията на всичко в ГЕРБ. Нашата подкрепа е скромна, но много често тази малка подкрепа е решаваща“, изтъкна Хамид.

 

Сега ДПС чака да види всички кандидати, за да реши кого да подкрепи. Предстои обсъждане на темата в Централния съвет. Към момента в Движението не се обсъждали имена. Не се изключва обаче възможност и за самостоятелен кандидат.

 

Междувременно от Движението не се притесняват от проекта на Кирил Петков и Асен Василев и не очакват отлив на свои симпатизанти.

 

Хамид Хамид продължи да дъвче старата дъвка за Делян Пеевски и санкциите по Закона „Магнитски“: „ДПС все още настоява за доказателства за включването на бившия депутат Делян Пеевски в списъка „Магнитски“, изготвен от САЩ. Ние сме доказали, че по отношение на Пеевски са доставени твърдения през лобистки практики и са заблудени. От няколко статии на самите лобисти четохме доста интересни неща – че те могат да бъдат достигнати до всеки един чиновник. Ние имаме отговори и то от всички български институции, които са съотносими към тази тема, че няма данни. Ние сме оборили всяко твърдяно нещо в „Магнитски“ по тази тема“, категоричен бе той.

 

„За Божков и другите не можахме да получим информация, защото в бг прокуратура има досъдебни п-ва, които не позволяват тази информация. Желязков никога не е бил част от ДПС, аз лично не го познавам“, отсече Хамид.

 

„Елементарни нужди не могат да се плащат от лицата в този разширен списък. Не приемайте нашите действия само като защита. В момента факти и доказателства няма. Ние държим на цялата истина“, стана ясно още от думите му.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3948 |18.09.2021 Янаки Стоилов: За разлика от главния прокурор, аз няма да се движа с няколко автомобила за защита . 15| 6380 |17.09.2021 На Митов пак Радев му е крив, не го обсъждали за кандидат за президент . 18| 5234 |17.09.2021 ДПС нервни - смятат Радев за диктатор, Рашков карал жена да се съблече гола пред свидетели . 5| 4065 |17.09.2021 Христова, ”Автомагистрали”: Ще има плащания в бранша, няма да прехвърляме горещия картоф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads