Реклама / Ads
10| 7382 |08.07.2010 НОВИНИ

ДПС се прероди в "България за всички“

.
Димитър Томов
По време на учредителният конгрес на политическа партия "България за всички“ днес членовете на най-новата политическа формация у нас единодушно избраха за свои председател Димитър Томов, предаде БГНЕС.
 

В Националния изпълнителен съвет на партията бяха избрани проф. Людмил Георгиев и проф. Ваня Матанова, които напуснаха ДПС, проф. Витан Стефанов, Стефчо Радев от Тракийския университет в Стара Загора. Людмил Георгиев застана начело на Националния предизборен щаб на партията, тъй като новата формация има намерение да се включи в надпреварата за местния вот следващата година.

 По време на учредителния конгрес днес Димитър Томов заяви : „Повярвайте, дойде времето да се завърнем. Да прогледнем и поне вътрешно в себе си да си кажем какво от видяното ни харесва и какво не“. „За нас партията е легитимният инструмент, чрез който могат да бъдат успешно защитавани добре осмислените и отговорно разписани обществени интереси на цялото общество, в изпитанията на неговото настояще и в перспективата на неговото бъдеще. Искаме да върнем на българските граждани радостта от живота, спокойствието на почивката, насладата от труда, щедростта на общуването, благородството и блясъкът на речта. Искаме да напишем новата оптимистична теория за българския народ!“, каза още той. От своя страна проф. Николай Василев, бивш министър на образованието, който също е сред редиците на партията отбеляза днес, че България се нуждае от формирането на национален идеал, а строежа на затвори в страната ни е изходът от кризата, който най-много заслужава България.

 Томов заяви ,че партията вече има събрани няколко хиляди подписа за да бъде регистрирана. "Единствената ни цел е да дадем политически субект, в чието лице хората да виждат алтернатива за своите виждания“, обясни той. Учредителите на новата партия определят като своя кауза и мира и доброто съседство с балканските народи, новото достойно място на България в Обединена Европа. Според устава на политическата партия нейният знак е изгряващ слънчев диск в жълто-оранжев цвят с надпис "България за всички“ в синъо с бял контур. Партията си поставя за цел да бъде политическа структура на способни и предприемчиви и уверени в себе си граждани, които активно участват в развитието на културата на живот, която може да постигне хармония между околната среда и икономиката. Централните органи на партията са национална конференция, национален съвет, национален изпълнителен съвет, председател и национален контролен съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4616 |08.07.2010 Забъркаха консулството ни в Истанбул в наркоафера . 17| 5224 |09.07.2010 Зам.-министър от ДПС подписва за газа, без да чете . 17| 17716 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7674 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads