Реклама / Ads
12| 4770 |13.07.2010 НОВИНИ

ДПС са закани на гербери лобисти

.
Проверката на скандалната публикация в “Държавен вестник”, либерализираща изображенията на наркотици върху опаковката на други продукти, ще завърши в Главна прокуратура, а не във временната парламентарна комисия. Това бе категоричната позиция на зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.
 

“При 20 години стаж никога не сме виждали такова нещо в българския парламент и не можем да повярваме, че такъв акт може да бъде извършен само с усилията на чиновници и народни представители”, допълни депесарът. По думите му – “за да бъде извършен този акт, е нужно съдействие от най-висши нива на управляващата партия”. Точно двамата гербери, които предстои да бъдат свалени от шефските постове, не са във възможностите си да направят чак такъв сложен заговор.

От ДПС няма да се задоволят просто с отстраняването на замесените в скандалната публикация в “Държавен вестник”. Колегите от ГЕРБ, които са уличени в извършване на това нарушение, или са невинни и не следва да бъдат наказвани, или ако са виновни, наказанието не може да бъде понижаване в длъжност. Подобно наказание е несъразмерно на характера на нарушението”, каза другият зам.-председател Лютви Местан.

“Не Комисията по етика трябва да разглежда поведението на народните представители Лъчезар Иванов, Светлин Танчев и Пламен Цеков, защото тук не става дума за проблем на етиката в поведението им, а за престъпление”, коментира Бисеров заканата на БСП-депутатите да дадат списък с имената на 6-7 депутати лобисти на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Депутатите на ДПС биха подкрепили Закон за лобизма, но само ако е компетентно написан. “Ние бихме участвали в изготвянето на такъв законопроект, още повече, че имаме опит в изготвянето на такива текстове. Но да не стане утре да се обади министърът на вътрешните работи и да каже – утре ще правим специален съд. Въпрос на компетентност е написването на Закон за лобизма. Това е една много тежка задача и ако управляващите имат амбиции в тази посока, ние сме готови да докажем, че сме конструктивна опозиция”, увери Бисеров.

Друг голям въпрос, който поставя скандалната поправка, е как се използва “Държавен вестник”. “Това е въпрос на държавност, а за “Държавен вестник” отговаря председателят на Народното събрание, лаконично обобщи темата Христо Бисеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5144 |13.07.2010 Кутев поиска операция "Герберите" . 1| 5370 |12.07.2010 ГЕРБ сваля имунитета на свои лобисти? . 10| 4962 |14.05.2010 Премиерът гони свои лобисти заради безумни поправки в закон . 7| 5085 |27.04.2010 Борисов пак се закани на ЕРП-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads