Реклама / Ads
2| 4339 |29.01.2019 НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Законът за горивата се отлага, за да финансира някой изборите

.
Може би законът за горивата се отлага с 6 месеца, защото трябва да има сива икономика, някой да се облагодетелства и да си финансира изборите. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев пред БНР.
 

Той обясни, че от днес законът вече е в сила и днес трябва да бъде променен и отложен. „Сами разбирате в какъв абсурд работи парламентът и колко са компетентни управляващите. В продължение на една година се разискваше този законопроект. Всички страни бяха изслушвани в парламента, най-вече земеделските производители, след което законът беше приет“, обясни народният представител.

 

„Оказа се, че примерно Минно-геоложката камара и Строителната камара имат конкретни предложения. Когато работят на техните обекти трябва да имат ведомствени бензиностанции, за да зареждат своята техника. Казахме, че веднага припознаваме техните предложения и днес те вече ще бъдат разгледани в комисия“, допълни Стойнев.

 

Според него големият проблем е какво е свършило Министерството на икономиката. „В продължение на 6 месеца трябваше да напишат подзаконовата нормативна уредба. Те не си мръднаха пръста, а поискаха законът да бъде променен. Искат да отложат закона с 6 месеца, защото идват избори и правителството се нуждае от спокойствие – никой не трябва да протестира и негодува. Ние предлагаме да се отложи с 2 месеца – достатъчно време, за да бъдат решени всички проблеми“, предложи Стойнев. Той обясни, че БСП е направила конкретни предложения, за които е била сезирана, но са отхвърлени в зала.

 

„Строителната камара, която е толкова мощна и голяма, стовариха техника в София, защото негодуваха, а в крайна сметка бяха възнаградени с обществени поръчки за 1 млрд. 350 млн. лв, които ще бъдат изхарчени непрозрачно“, коментира Драгомир Стойнев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4186 |28.01.2019 Драгомир Стойнев: България не е атрактивно място за инвестиране, но това можем да го променим . 4| 4361 |28.01.2019 Афис: Законът е различен за бедни и богати . 4| 4788 |25.01.2019 Стойнев: ГЕРБ отстраниха ”човека-суджук”, но върнаха Нанков през задната врата . 2| 3808 |21.01.2019 Симо Симов: Законът за бензиностанциите е в полза на олигархията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads