Реклама / Ads
1| 3632 |05.09.2021 НОВИНИ

Драматична победа над Чехия прати волейболистите ни на 1/8-финалите на Евроволей 2021

.
България победи Чехия с 3:2 във втория си мач от европейското първенство по волейбол за мъже. Драматичният успех на практика класира България за 1/8-финалите на шампионата на Стария континент, след като в първата си среща възпитаниците на Силвано Пранди се наложиха с 3:0 над Черно гора. Цветан Соколов и компания се справиха с домакините пред 2953 зрители в ”Остравар Арена”.
 

Българският тим започна мач по-добре. С три поредни блокади и два аса на Мартин Атанасов волейболистите поведоха със 7:1. Разликата се увеличи в следващите минути. Българите бяха ефективни в атака, а чехите допуснаха повече грешки. В крайна сметка България спечели гейма убедително - 25:10.


Във втората част играта беше доста по-равностойна. Волейболистите на Чехия намалиха грешките си и бяха доста по-разнообразни в атака след влизането в игра на резервния разпределител Любош Бартунек. Нито един от двата тима не успяваше да натрупа по-голям аванс. В края обаче Чехия измъкна гейма.

 

В третия гейм българските национали продължаваха да имат проблем с посрещането и трудно се справяха със силния сервис на съперника, а това се отрази и на атаката. Блокадата, която донесе седем точки в първия гейм, почти липсваше във втория и третия. Чехия поведе с пет точки, а след това поддържаше преднината си. При 12:18 Силвано Пранди извади от игра Георги Сеганов и Цветан Соколов и пусна Владимир Станков и Велизар Чернокожев. Това не донесе промяна, а Чехия спокойно затвори гейма с 25:18.


Ситуацията не се промени много в четвъртия гейм въпреки връщането на Соколов и Сеганов. Сервисът на българите беше слаб, а това позволяваше на чешките волейболисти да атакуват разнообразно. Чехия показа и много добра игра в защита. Българският тим няколко пъти имаше претенции към съдиите за двойни удари, но съдиите не обърнаха внимание. Чехите отново натрупаха преднина, но с добра игра на блокада българите намалиха. Соколов пропусна шанс да изравни на празна мрежа, а с поредната силна атака чехите поведоха с 19:16. С три поредни аса на Тодор Скримов българите изравниха до 23:23. Чехите имаха мачбол, който беше спасен с атака на Мартин Атанасов. Още две негови нападения пратиха мача в тайбрек.


В решителната част българските волейболисти започнаха по-добре. С атаки на Атанасов и Соколов преднината на тима стана 8:5. Чехите намалиха, но с две атаки на Скримов българите си върнаха аванса и до края успяха да го запазят.


"Трудно е да играеш срещу домакина, но ние продължихме да се борим. Не сме се разконцентрирали след първия гейм", каза Мартин Атанасов, който беше най-резултатен в мача с 31 точки и имаше 64% ефективност в атака.

 

България вече има пет точки в група В. Следващият мач на тима ни е в понеделник от 16.45 ч. срещу Италия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4311 |01.09.2021 След победа над Русия: Младежките ни национали по волейбол - на финал . 1| 2978 |31.08.2021 Григор Димитров очарова феновете в Ню Йорк с първа победа на US Open . 2| 3189 |26.08.2021 Зрелищна победа срещу Полша изведе българските ”лъвици” на първо място в група Б . 0| 3512 |24.08.2021 Страхотни волейболистки, страхотна публика и победа над Чехия с 3:0

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads