Реклама / Ads
20| 6018 |31.07.2013 НОВИНИ

ДСБ: С актуализацията на бюджета пазим статуквото

.
Димитър Бъчваров
С вдигането на майчинските, правителството намалява „бащинските”. С тази шега Димитър Бъчваров от ДСБ представи позицията на Реформаторския блок по актуализацията на бюджета.
 

Представителите на реформаторския блок от ДСБ, Синьо единство, България на гражданите и Зелените бяха поканили управляващите на дебат по проектозакона, който се гласува в пленарната зала на второ четене, но никой от тях не се яви.

Затова Бъчваров призова за оставка и допълни, че правителството „налучква” аргументите за актуализацията, но в крайна сметка не може да обясни защо е необходимо поемането на нов дълг. Според експерта нито връщането на парите на бизнеса, нито социалният пакет от 40 млн. лева изисква поемането на толкова голям нов заем.

„Правителството видимо изпуска контрола на държавните финанси и това е характерно навсякъде, където едно правителство облагодетелства олигархията и монополите. Всъщност тази актуализация не е, за да се осъществи развитие и перспектива, а за да се запази статуквото. Всъщност тази актуализация продължава политиката на ГЕРБ в публичните финанси. А политиката на ГЕРБ продължи политиката на предходния кабинет. Т.е. има едно продължаване финансиране на статуквото с нови дългове. Това статукво, срещу което протестират хората на България вече 48 дни”, заяви Бъчваров, предва „Дарик”.

„Тази актуализация, цялата драма на правителството да налучка аргументи, включително експертни, онагледява как новата тройна коалиция не може да реши нито един обществен проблем. А тя не може да реши нито един проблем, защото самата тя е нетърпим обществен проблем”, допълни той.

„Единственото нещо, вместо актуализация да направи това правителство, е да подаде оставка. Няма друг изход. И никакви милиарди няма да подобрят състоянието на нещата”, коментира още Димитър Бъчваров.
Пресконференцията на Реформаторския блок бе по време на традиционния протест „На кафе пред парламента”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5846 |31.07.2013 Дора Янкова: Президентът няма да наложи вето на бюджета . 15| 5871 |31.07.2013 Протестиращи по бански ще дебатират паралелно с депутатите за бюджета . 4| 4989 |31.07.2013 Днес гласуват актуализацията на бюджета . 34| 5643 |30.07.2013 Плевнелиев умува за вето на актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads