Реклама / Ads
40| 4866 |06.02.2011 НОВИНИ

ДСБ искат отговори от Общината и ГЕРБ за завода за боклук

.
Защо се отлага изграждането на завод за боклука. Общината крие информация, защото има забъркани корупционни практики.
 

Столична община да каже защо се отлага с една година изграждането на завод за боклука – от 2012-а за края на 2013 година, настояха от ДСБ-София на пресконференция днес.

Аналитиците на тъмносините не изключват в схемата да има далавера, чрез която държавата да бъде завлечена.
В оценката си Брюксел посочва, че проектът на Столичната община за изграждането на завод за боклук е неефективен и нерентабилен.

Тъмносините днес допълниха, че е пълен абсурд извозването на произведеното гориво от отпадъците на София до циментовите заводи във Варна. Пълен абсурд е преработеното и полученото като краен продукт гориво да го пренесем през цяла България. От ДСБ са на мнение, че общината крие информацията, защото има забъркани корупционни практики.
Някой най-вероятно иска да създаде работа за една мощна транспортна фирма, която да извозва произведеното гориво от София до Варна, каза Атанас Атанасов, лидер на столичната ДСБ. Това са го разбрали в Брюксел и те не желаят да финансират подобна схема, подчерта той на специален брифинг, но не пожела да каже името на фирмата.

Тъмносините попитаха защо ГЕРБ вече мандат и половина не изпълнява основното си предизборно обещание за строителството за завод за боклука. Те поискаха общинските власти и кметът Йорданка Фандъкова да отговорят какви са причините за този провал. От партията смятат, че е възможно да се стигне до изчерпване на капацитета на сметището в Суходол и да се наложи използването на временни сметища в страната. Кой ще плаща, попитаха в заключени от столичната организация на тъмносините.

Както АСН писа преди дни на 1 февруари от общината съобщиха, че 20 000 тона балирани софийски отпадъци ще бъдат депонирани до края на март на регионалното депо в Севлиево. Решението за това беше взето от Министерски съвет в средата на септември 2010 година, предизвиквайки остра обществена реакция сред населението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4597 |04.02.2011 Сините искат да има Фонд за нароказивисимите . 17| 6374 |03.02.2011 41% от емигрантите не искат да се завърнат у нас . 31| 5762 |03.02.2011 Дават Кушлев на ВАС, искат оставката му . 13| 5882 |02.02.2011 Хората на Янев искат нов шеф на РЗС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads