Реклама / Ads
51| 6102 |29.08.2013 НОВИНИ

ДСБ: Последните назначени от Орешарски ще защитават интересите на Путин

.
Ген. Атанас Атанасов
Последните назначения на правителството на Пламен Орешарски са скандални. Иван Комитски, който пое "Архивите" е доказано, че е агент на ДС. Той е бил щатен служител на Трети самостоятелен отдел на ДС.
 

Това каза Атанас Атанасов от ДСБ на пресконференция. Недопустимо е човек, който е работил в тези структури и е бил оценяван като безпределно верен на БКП, да заеме тази позиция и да прекъсне оповестяването на архивите, които имат отношение към комунистическото ни минало. 

Всички тези хора няма да защитават нашите Евроатлантически интереси, а по-скоро ще защитават интересите на Владимир Путин.

Сезирахме и президентът за назначаването на Боян Чуков като секретар на Съвета по сигурността към МС. За него също е доказано, че е щатен сътрудник на 1-во управление на ДС. Всички тези хора са минавали курс на обучение в Съветския съюз. Съмнявам се, че такъв човек ще работи за българските интереси и за интересите на нашите съюзници, каза още Атанасов.

Назначаването на Георги Димитров като постоянен секретар на Министерството на външните работи също буди недоумение. По наши данни Димитров е бил секретен сътрудник на Второ главно управление на ДС с псевдоним "Антон", а после на Първо главно управление с псевдоним "Боил".

От ДСБ са изпратили заявления за достъп до обществена информация до министъра на външните работи Кристиан Вигенин и до премиера Пламен Орешарски с искане да им бъде предоставена събраната служебна обществена информация, съпътствала издаването на заповедите за назначаването на тези хора на съответната длъжност.

Трудно мога да кажа, че Министерски съвет има някаква позиция по казуса в Сирия. България е член на НАТО и трябва да спазваме нашите задължения. Засега няма никаква декларация от страна на НАТО. България не е задължена да участва в една евентуална война, коментира положението в Сирия и българската позиция Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5296 |28.08.2013 Контрапротестиращи се срещат с Орешарски . 50| 6479 |26.08.2013 3 млн. са напуснали България за последните 23 г. . 14| 5881 |24.08.2013 Орешарски и Миков почиват край Шабла . 128| 5060 |23.08.2013 Орешарски: Ще се стараем да няма втора актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads