Реклама / Ads
2| 4414 |28.09.2014 НОВИНИ

Двама мъже заплашват жена, че ще я изкормят

.
Кърджалийка живее в страх от двама мъже, които я заплашваха да „колят нея и дъщеря й" и да „изкормят цялата й рода". Двамата, единият от които е бившият й съпруг, получиха осъдителни присъди на първа инстанция в петък. Вероятно ще ги обжалват. На този етап единия го чака затвор, а другият е с условна присъда, съобщиха адвокати.
 

Съдът е признал подсъдимия Ш.Ш.Б., с основно образование, разведен, работи , осъждан, за виновен в това, че в периода от 20.05.2012 г. до 07.08.2012 г. в Кърджали при условията на продължавано престъпление се заканил с убийство на С.Х.Б. и на нейна ближна-дъщеря й С.Н. Б., като й казал, че ще я убие и че ще убие и дъщеря й, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Налага наказание „лишаване от свобода" за срок от 8 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип, съобщава 24rodopi.com. Освен заплахите, Ш. Ш. Б. като родител не изпълнил съдебно решение относно упражняването на родителски права и личните му контакти спрямо детето си Б. Ш.Б. като просрочил времето на лични контакти с него, поради което му налага наказание „глоба" в размер на 100лв. На 20.05.2012г. в гр.Кърджали по хулигански подбуди причинил на Н.Ш.Б. лека телесна повреда без разстройство на здравето, изразяваща се в причиняване на болка и страдание, поради което му налага наказание наказание „лишаване от свобода" за срок от 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип. За всичките деяния съдът определя по отношение на подсъдимия Ш.Ш.Б. едно общо наказание, а именно „лишаване от свобода" за срок от 8 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип като присъединява изцяло наложеното наказание „глоба" в размер на 100 лв. Съдът постановява Ш.Ш.Б. да изтърпи и отложеното с друга присъда наказание „лишаване от свобода" за срок от 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип. Другият осъден е Ш.Б.А., със средно образование, женен, работи, неосъждан, за виновен в това, че на 07.08.2012 г. в Кърджали се заканил с убийство на С.Х.Б. и на нейни ближни, като й казал, че ще я убие и че ще убие и родата й, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Налага наказание „лишаване от свобода" за срок от 3 месеца като на основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението за срок от 3 години. Двамата ще платят на жената 1 100 лева обезщетения за причинените й от престъпленията неимуществени вреди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6062 |27.09.2014 Двама мъже загинаха в катастрофа край Дупница . 0| 4786 |26.09.2014 5 г. затвор за Мариан Вилку, убил двама край гара Яна . 1| 5094 |26.09.2014 Реките пак се покачват и заплашват селища . 5| 5225 |18.09.2014 Д-р Тренчев: Заплашват ни по-страшни наводнения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads