Реклама / Ads
0| 6601 |30.06.2007 НОВИНИ

Двамата Руменовци пак са в ИБ на БСП, четирима са новите членове

.
Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия! Познати лица от предишното ИБ на БСП се редуват с новите му членове, които са Семра Изетова, Деница Златева, Светла Бъчварова и Кирил Добрев. Промените в правителството пък ще се определят на заседание на тройната коалиция, което ще се състои вероятно през седмицата между 9 и 15 юли.
 

Сто петдесет и четирима членове на Висшия съвет на БСП при тайно поименно гласуване избраха нов състав на Изпълнителното бюро на партията, както и на Националния предизборен център. От ръководния орган отпаднаха Кирил Желев, Атанаска Тенева и Добромир Гущеров. Новите членове на ИБ са Семра Изетова, Деница Златева, Светла Бъчварова и Кирил Добрев.

Във връзка с избирането на четиримата нови членове на Изпълнителното бюро на партията лидерът Сергей Станишев поясни мотивите си за тяхното предлагане. Според него БСП има много какво още да направи за развитието на селските райони, защото българското село е неглижирано, а във връзка с присъединяването към ЕС се отварят нови възможности и затова сред новите имена в бюрото е Светла Бъчварова - заместник-министър на земеделието и горите. Влизането в ИБ на Семра Изетова от Кърджали Станишев посочи като знак, че БСП се отваря към другите етноси. Той подчерта, че като практически израз на принципа за приемственост и обновление на партията в ИБ са включени Кирил Добрев и Деница Златева. Добрев е избиран в три състава на Висшия съвет на БСП и от две години е в парламентарната група на „Коалиция за България", а Златева е един от опитните международници на партията, има много познания в областта на евроинтеграцията, тя беше включена в листата на БСП за евродепупати.

Беше прието предложението на лидера Сергей Станишев да няма заместник-председатели, а само секретари. За секретари бяха избрани Димитър Дъбов, Ивелин Николов, Кристиян Вигенин, Атон Кутев, Катя Николова и Евгени Узунов. За главен секретар е предложен Димитър Дъбов. Предстои той да бъде утвърден от новия състав на Изпълнителното бюро. Избирането на шестима секретари на партията Станишев обясни с необходимостта от подобряване на работата и повече оперативност. На заседанието си Висшият съвет на БСП избра ръководство на Националния предизборен център за местните избори. Председател на предизборния център ще бъде Евгений Узунов, а заместник-председатели са Димитър Дъбов и Катя Николова. Оперативното ръководство на предизборния център включва Ивелин Николов, Антон Кутев, Венелин Узунов, Кирил Добрев, Румен Овчаров, Румен Петков, Йовко Йовков. За секретар-координатор на предизборния център е избран Иван Угърчински.

Лидерът на партията Сергей Станишев постави акцент върху ефективната работа в регионите. По тази причина той ще предложи създаване на работни групи по области, в които ще се включат всички членове на Висшия съвет на партията. Задачата на тези групи ще бъде да се подпомогнат местните структури в подготовката им за изборите през есента. Станишев каза още, че е предложил на Висшия съвет на партията от следващия вторник на заседанията на парламентарната група да участват министрите от квотата на "Коалиция за България" и членовете на Изпълнителното бюро на БСП, за да се засили спойката и доверието между политическия орган, представителите в изпълнителната власт и парламентарната група. "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5620 |30.06.2007 Бум на българи и румънци в Мадрид, испанците в паника . 2| 6354 |30.06.2007 Без основно образование, жилетка и триъгълник не ставаш за шофьор . 2| 12355 |30.06.2007 Първата котка е живяла преди 100 000 години в Близкия Изток . 0| 5892 |30.06.2007 Хамлетовски въпрос "Да бъде или да не бъде" поставят на пленум в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads