Реклама / Ads
6| 6256 |19.03.2015 НОВИНИ

Единият от биячите на Нягол Петров излезе засмян от съда, били и други хора

.
Тримата гардове от Гранд Мол, които пребиха да смърт 52-годишния Нягол Петров остават в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, който определи и за тримата най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".
 

24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов  са обвинени, че на 14 март са извършили убийство по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. От данни на прокуратурата стана ясно, че това не им е първият случай. Били са и други клиенти на Гранд мол.

 

Решението Варненския окръжен съд взе след като се запозна със събраните доказателства. Сред тях е съдебно-медицинската експертиза, разкази на очевидци на престъплението и фотоалбуми, съобщава сайтът "Варна утре".

 

Предстои извършването на процесуално следствени действия, които ще установят ролята на всеки един от тримата в побоя.

 

За Окръжния съд бе безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, който е студент 3 курс в Икономическия университет във Варна, Красимир и Цветан може да укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в Гранд Мол Варна има и други пострадали хора от непонятната агресия на обвиняемите. Така съдът прецени, че единствената адекватна  мярка за неотклонение спрямо тримата е "задържане под стража".

 

Ако обвинениата се докажат, тримата могат да лежат в затвора от 15 до 20 години или доживот, без право на замяна.

 

Студентът Красимир помоли съдът за по-лека мярка, защото имал годеница. Защитата на един от обвиняемите пък обясни, че може да се касае за убийство по непредпазливост.

 

Стана ясно също, че по време на побоя е имало и други хора от охраната, които са наблюдавали какво се случва. Те ще бъдат разпитани като свидетели, а може да се сдобият и с обвинение, че не са препятствали убийството.

 

На излизане от съда най-малкият от  охранителите, убили Нягол - 19-годишният Цветан излезе с гордо вдигната глава и засмян. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4840 |02.01.2015 Двама планираха самоубийство през Фейсбук, единият успя . 6| 4804 |09.12.2014 Куриоз: Решение на ВСК изключва лекари от списъка на длъжностните лица, биячите им остават ненаказани . 16| 6884 |27.02.2014 Босия и Янев за гушите: единият бил агент и гей; другият - трол . 33| 11276 |13.06.2013 Анелия Клисарова: Мукаддес Налбант е единият зам.-министър на образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads