Реклама / Ads
3| 4179 |05.10.2019 НОВИНИ

Екоактивисти започват двуседмични протести в 60 града по целия свят

.
Екоактивисти Източник: БГНЕС
”Бунт срещу унищожението” е британска организация, която от ноември 2018 г. е активна и в други европейски страни. Тя възнамерява от понеделник да започне двуседмични протести в 60 града по целия свят, за да призове правителствата да действат по климатичните промени.
 

Берлинският филиал на организацията "Бунт срещу унищожението" започна да изгражда климатичния си лагер близо до сградата на германското правителство, предаде ДПА, цитирана от Дарик. Според местната полиция 6000 души са се регистрирали за събирането, което се очаква да продължи от 6 до 13 октомври.

 

От утре екозащитната организация възнамерява да предложи в лагера в Германия уъркшопове и работни групи, а първите групи вече са пристигнали за участие, заяви нейна говорителка. Очаква се в Берлин общо за участие да пристигнат няколко хиляди души. Не е ясно колко хора ще прекарат нощта в лагера.

 

 В понеделник "Бунт срещу унищожението" планира да спре автомобилното движение в германската столица - в частност в района на "Потсдамер плац" и прилежащото кръстовище.

 

"Препоръчваме на шофьорите да не тръгват с автомобилите си", заяви вчера организацията. Исканията на движението включват призив германското правителство до 2025 г. да сведе емисиите от въглероден диоксид на Германия до нула и да обяви климатична извънредна ситуация.

 

Активисти и членове на "Бунт срещу унищожението" блокираха входовете на търговския център "Итали 2" в 13-ти район на Париж, за да привлекат внимание към правителственото бездействие по климатичните промени. Протестиращите издигнаха барикади и попречиха на клиентите да влизат в сградата. Френският филиал на "Бунт срещу унищожението" заяви в Туитър, че целта е била молът да бъде окупиран за колкото се може по-дълго време, за да бъде поставено под натиск правителството да предприеме по-решителни действия за ограничаване на глобалното затопляне.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4079 |25.08.2019 Лидерите от Г-7 започват разговори по горещи теми . 0| 4322 |16.08.2019 Започват тестовете на тол системата . 4| 4128 |05.08.2019 Започват проверки в личните стопанства за живи прасета . 6| 4735 |29.07.2019 Започват протести срещу номинацията на Гешев в Пловдив и София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads