Реклама / Ads
1| 5379 |13.04.2018 НОВИНИ

Екс шеф на ФБР: Тръмп е закоравял лъжец

.
Президентът Доналд Тръмп е закоравял лъжец и изисква като мафиотски бос от хората в обкръжението си да спазват кодекс на лоялност,. Товапише бившият директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми в мемоари, които предстои да бъдат публикувани идната седмица, предаде Дарик радио, като се позовава на Франс прес и Асошиейтед прес
 
Откъси от мемоарите на Коми, озаглавени "Висша лоялност: истина, лъжи и лидерство", изтекоха в медиите вчера.
Бившият шеф на ФБР, който бе уволнен от Тръмп през май 2017 г., разказва скандални и пикантни случки, свързани с президента. Той му оказвал натиск във връзка с разследването за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. и в разследването за имейлите на Хилари Клинтън. Тръмп поискал Коми да разследва твърденията, че е бил с руски проститутки в хотел в Москва през 2013 г. и че имало видеозапис на сексуалната среща, описана от бивш агент на британското разузнаване по поръчка на политически опоненти на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмпги приеме. Твърдението първоначално било прието за достоверно от американското разузнаване, но впоследствие било поставено под съмнение.
Бившият шеф на ФБР описва атмосфера, достойна за мафията: "Мълчаливото обкръжение, което се съгласява с всичко. Босът, от когото зависи дали е ден или нощ. Клетвите за вярност. Възгледът за света, според който всички са против нас. Всевъзможни лъжи - малки или големи, в услуга на нещо като кодекс за вярност, който поставя организацията над морала и истината".
В мемоарите си Джеймс Коми проследява 20-годишната си кариера като прокурор в Ню Йорк, след това заместник-министър на правосъдието в правителството на Джордж Буш син и директор на ФБР от 2013 до 2017 г., посочва АФП. Той бе изненадващо уволнен от Тръмп в средата на мандата му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5892 |12.04.2018 Тръмп към Сирия: Къде ви е „Благодаря ти Америка“? . 5| 9161 |12.04.2018 Експерт пред ”Дойче веле”: Истинската цел на Тръмп е Иран, а не Сирия . 0| 5034 |11.04.2018 Тръмп набеди специален прокурор Робърт Мълър за конфликта с Русия . 13| 5647 |11.04.2018 Москва отговори на Тръмп: Стреляйте срещу терористи, не срещу правителства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads