Реклама / Ads
8| 7238 |27.03.2018 НОВИНИ

Експерт иска смяна на екипа на МВнР, ако искаме напредък по тракийския въпрос

.
Снощи след хубавата изба в Евксиноград видяхте, че шефът на ЕК бе най-доволен. Но напрeжението изчезна, след като разбраха, че Ердоган не ще им тропа по масата. Той е голям тактик. Това заяви журналистът Стефан Солаков, коментирайки срещата във Варна между ЕС и Ердоган.
 
Ердоган дойде и постави старите условия, взе обещания да продължат да им дават милиардите и че ще продължат срещите, допълни той, анализирайки резултата от срещата.

За нас и премиера Борисов бе трудна среща , макар че преигра с медиаторската си роля, но му се пишат хубави точки в Брюксел, посочи той.

Ние се свихме като кротушки, а европейските журналисти на наш терен бяха активни, каза Солаков. Според него българските журналисти са се страхували да поставят въпросите за тракийските българи и нарушението на човешките права в Турция.

Опитният експерт коментира и решението на тракийския въпрос: Тези комисии, за които Борисов каза,  че ще се активизират бяха за юни, сега са през есента. Тоест ние нямаме желание да се караме с Турция. Впечатли ме това, че той отнемай къде е поставил въпросите за тракийските бежанци. Не може така, това не са двустранни, а европейски проблеми, категоричен бе журналистът.

Ние сме европейци, как могат да се поставят проблемите на Гърция и Кипър, а нас да ни е страх да си поставяме проблемите си. Ако искаме напредък по тракийските имоти, то това става със смяна на лидерския екип в МВнР с хора, които могат да преговарят. Ако не ни дадат отговор,  замразяваме пенсиите на нашите изселници . Те искат от Османската империя да ни върнат имотите. Това с българите в Тракия си е геноцид. Както направиха евреите в Германия ,така трябва да стане и при нас. Като не ни отговарят , затваряме границите, спираме тировете, категоричен бе Солаков.

Журналистът коментира и заплахите на Ердоган, че ще пусне бежанците към България: Вижте как Орбан е запечатал границата. Как ще накарате хората като стада да тръгнат към България. Всички ще видят този резил. Но Ердоган е тактик. Сега е време да се реши този въпрос. Ако с Ердоган се говори както трябва, този въпрос може да се реши, смята експертът.

Нашите духовници граници също са много надалече. Трябва да играем в неговия стил. Сега е моментът да използваме партньорските отношения, каза още Солаков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5599 |27.03.2018 Нинова иска стенограма от разговорите на срещата във Варна . 2| 5519 |27.03.2018 Над 80% от българите искат закон за частния фалит . 4| 5644 |25.03.2018 БСП иска Борисов да направи забележка на Ердоган за Кърджали . 7| 6612 |25.03.2018 Смяната на времето вреди на организма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads