Реклама / Ads
4| 4825 |05.02.2008 НОВИНИ

"Експерти" безпардонно манипулирали Европейската комисия

.
Това се отнасяло до частта в доклада за митнически регламенти, за които се подавали неверни данни. Те нарочно компрометирали не само безмитната търговия, но и българското правителство.
 

Твърденията на Еврокомисията в доклада в частта за митнически регламенти били не особено коректни, според бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев. По БНТ той заяви, че правителството е направило, което е трябвало по митнически регламенти, затваряйки всички безмитни обекти на входящо трасе и вътре в България. От гледан точка на спазване на митнически регламент, страната ни била абсолютно изрядна и нямало никакво основание за критика. Що се отнася до контрола на безмитните обекти и до това дали те генерират корупция, ЕК очевидно имала забележки. Освен това нямало как физически да се проверяват стотиците хора, прехранващи се с покупко-продажбата на цигари от безмитните зони, но всъщност много по-голям бил проблемът с безмитните бензиностанции.

Доста по-краен в заключенията си по темата беше Радостин Генов, председател на Асоциацията на безмитните оператори. Според него Европейската комисия е манипулирана безпардонно с данни на “експерти”, които нямали нищо общо с реалното състояние на безмитната търговия. В Европейската комисия дори не била предоставена актуална и обективна информация за това, какви мерки за контрол по Закона за безмитната търговия са предвидени и как той функционира през 2007 година. Радостин Генов заяви по БНТ, че никъде и никой в мониторинговия доклад въобще не настоява за затваряне на безмитните обекти. Генов запита дали премиерът ще нареди проверка по случая кои са т. нар. автори - "експерти" на откровено недостоверните информации за Европейската комисия, които компрометират не само българската безмитна търговия, но и българското правителство с неспособността да контролира достоверността и актуалността на информацията, предназначена за ЕК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4931 |01.02.2008 Управляващите продължават да мотаят комисията „Куйович” . 7| 4918 |26.01.2008 Еврокомисията ни спря парите за пътища заради корупционния скандал . 0| 5020 |23.01.2008 Социалистите шикалкавят за анкетната комисия по случая „Куйович” . 1| 4487 |10.01.2008 Йордан Бакалов бил най-подходящ да оглави комисията “Куйович”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads