Реклама / Ads
23| 7142 |16.07.2013 НОВИНИ

Експерти, журналисти и полицаи: Изборът на шеф на ДАНС пак е непрозрачен

.
Изслушването на двамата кандидати за шеф на ДАНС днес, Владимир Писанчев и Недялко Недялков, в Народното събрание пак е непрозрачно и в последния момент, в дванадесет без пет.
 

Това бе общото мнение на участниците в "Часът на Милен Цветков" -бившия полицай Стилиян Иванов, директора на програма "Доспъп до информация" Александър Кашъмов, един от участниците в протеста Виктор Лилов и преподавателя в СУ г-н Стойчев.Те казаха още, че шефът на ДАНС трябва да бъде избиран след обществен дебат, а не на тъмно. В разговора по телефона се включи и Атанас Чобанов. Главният редактор на "Биволь" бе категоричен, че тази длъжност не може да бъде заемана от човек свързан с издаване на заповеди за следене на журналисти, визирайки делото "Галерия".

Икономическат криза е  основен фактор, който застрашава националната сигурност. Това изисква насочване на ресурса в преследване пна икономическите престъпления ДДС измамите, данъчните измами и корупцията, казва по рано през деня пред парламентарната комисияза контрол на службите за сигурност и ползването на СРС единият от кандидатите Владимир Писанчев. Според него трябва да се оБърне внимание на средния управленских състав в службата.

Присъединяването на ГДБОП към агенцията трябва да стане при ясно разграничаване на службите от контраразузнавателните служби. Понастоящем е образувана структура Специализирана дирекция „Противодействие на организираната престъпност”, която ще бъде правоприемник на ГДБОП. Възможно е впоследствие, след запознаване детайлно с работата на новата специализирана дирекция, да се предприемат действия към оптимизиране на дейността, но това ще бъде извършено след задълбочен анализ и преценка. Един от приоритетите на дейност, който в момента има известно изоставане, е в сферата на глобализацията и борбата с киберпрестъпността. Планира да се създаде междуведомствена структура, която да изработи план за действие, посочва пред комисията другият кандидат  за председател на ДАНС Недялко Недялков.

Името на Владимир Писанчев нашумя около скандала „Галерия", заради което бе отстранен от поста си. Недялко Недялков не е публична личност, той е директор на дирекцията в ДАНС, която се занимава със защитата на класифицирана информация. И точно тази дирекция е дала на Делян Пеевски достъп  до секретни материали в службата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5078 |09.07.2013 ОССЕ обезпокоена от заплахите на Волен към журналисти . 8| 5498 |05.07.2013 Мистериозни есемеси до журналисти уж от името на Михаил Миков . 34| 6023 |27.06.2013 Сидеров към журналисти в НС: Жрици на любовта! . 39| 6693 |18.06.2013 Полицаи: Не искаме да сме мишени на народното недоволство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads