Реклама / Ads
0| 4067 |04.03.2022 НОВИНИ

Експерти: Попадането на Одеса в руски ръце е заплаха за България. Варна може да е следващата

.
Мирослав Севлиевски, Стефан Тафров Източник: стопкадър, Нова телевизия
Заплаха за България е попадането на Одеса в руски ръце. Това може да затрудни достъпа до Черноморската акватория и търговското корабоплаване. Това коментира за Нова телевизия бившият представител на България в ООН Стефан Тафров.
 

„Ако руснаците овладеят Украйна, следващите мишени са страните-членки на НАТО и най-вече Черноморските. Затова е много важно за нас Украйна да не бъде овладяна“, каза Стефан Тафров.

 

Според бившия енергиен министър Мирослав  Севлиевски ако това стане, Варна може да е следващата.

 

И двамата критикуваха отказа на посланик Елеонора Митрофанова да не отиде в Министерството на външните работи, когато беше повикана, както и речта й по повод 3 март.

 

„Тя е тук, за да поддържа връзка с българските институции. Когато външно министерство я покани на среща, тя е длъжна да се отзове. Това е неуважение към българските институции“, заяви Тафров. „В сайта на руското министерство част от българите бяха наречени „подлоги“. Дали „слугинаж“ или „подлоги“ – много е обидно. На сайта на българското посолство в Русия няма да намерите обиди. Г-жа Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Това е моето мнение“, заяви Тафров.

 

„Гласували сме за НАТО поне 10 пъти през последните 30 години. Г-жа Миторфанова най-добре да ни се извини“, коментира от своя страна Севлиевски.

 

„Много страни членки на ЕС свалиха равнището на диплочатическите отношения без руските посланици да наричат гражданите подлоги или слугинаж. България трябва като страна да запази достойнството си. Никой посланик няма право да обижда български гражданин“, добави Тафров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5199 |03.03.2022 Само във Фрог: Руски изтребител се прицели в крайбрежието на Одеса, уцели жилищна сграда . 0| 4369 |03.03.2022 Нова заплаха в Украйна: Към Одеса се движи десантният отряд на Русия . 0| 2790 |02.03.2022 МВнР: Българите в Одеса да останат по домовете си или да потърсят бомбоубежище . 0| 3142 |02.03.2022 Генералният консул на България в Одеса: Не вярвахме в това, което се случи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads