Реклама / Ads
1| 2319 |28.07.2023 НОВИНИ

"Електрохолд" дарява 500 хил.лв. за изграждане и обновяване на детски площадки в София

.
Това е най-голямото досега корпоративно дарение за Столична община и е част от инициативата „ДоброДЕТЕлите на София” за по-уютна и безопасна градска среда за децата.

"Електрохолд" България ще дари половин милион лева на Столична община за ремонтиране и изграждане на детски площадки на територията на София през следващите пет години.

 

Дарението беше одобрено на заседание на Столичния общински съвет на 27.07.2023 г. То е най-голямото досега на територията на Столична община и е част от кампанията „ДоброДЕТЕлите на София”, която цели подобряване средата за живот за децата в столицата с подкрепата на бизнеса.

 

Сумата ще бъде дарена на пет вноски по 100 хил. лв. годишно. Столична община предвижда обновяването на 130 детски площадки на територията на София. Броят и локациите ще бъдат определени и избрани от дарителя на база предварително подготвен от общината списък и стойност на проекта.    

 

„Освен с основната си дейност, се стремим да сме полезни и като подкрепяме важни за хората и обществото каузи и проекти. Подобряването на качеството на живот и инвестициите в устойчиво развитие са част от нашата мисия. Затова Електрохолд България приветства инициативата „ДоброДЕТЕлите на София“ и сме удовлетворени, че имаме възможността да допринесем за по-благоприятна и безопасна среда за децата в София, която ще насърчава активния начин на живот,” заяви Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България.

 

По данни на Столична община в София живеят над 11 600 деца между 2 и 12 години, които се нуждаят от функционални, безопасни и модерни площадки за отдих и игра.

 

За Електрохолд

 

Електрохолд е водеща електроенергийна група в България, в която влизат най-големият дистрибутор, доставчик и търговец на електроенергия в страната. Компанията има над 3000 служители и обслужва почти 3 млн. потребители.

 

Електрохолд  е собственост на Еврохолд България АД - водеща енергийна и финансова група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2379 |21.06.2023 Електрохолд Продажби подарява соларна инсталация и обявява новата си кампания ”Независимост към зеления преход” . 9| 2729 |02.05.2023 Дания дарява на Украйна бойна техника на стойност 228 млн. евро . 2| 2388 |20.04.2023 Дания и Нидерландия даряват 14 танка ”Леопард 2” на Украйна . 4| 2486 |10.04.2023 МО опроверга: Не е имало разговори за даряване на МиГ-29 на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads