Реклама / Ads
39| 7115 |05.11.2020 НОВИНИ

Елена Поптодорова: 3% пиха разредена белина - такава фанатична преданост има към Тръмп

.
Елена Поптодорова
Реториката с откраднатите гласове продължава. Вчера Тръмп каза, че “те” ни крадат изборите. Кои са те, как ги крадат… това не е доказано. След като 3% пиха разредена белина, за да се спасяват от COVID-19, това показва каква фанатична преданост има към този човек.
 

Това заяви в ефира на bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

 

Тя категорично смята, че резултатите от вота ще отидат във Върховния съд и процесът няма да приключи бързо.

 

"Това е разполовена държава, не просто разделена. Имаме минимална разлика от процент и процент и половина между Байдън и Тръмп. Традиционно исторически и математически републиканската партия печели при по-малък брой гласували, затова имаше стремеж от страна на щаба на Тръмп да се обезсърчат гласоподаватели, особено през този вот по пощата. Сега има рекорден брой гласували. Това показва фрустрацията сред американските граждани", смята още Поптодорова.

 

Тя посочи, че щаба на републиканската партия обаче иска повторно преброяване само в щатите, в които губи гласове.

 

"Там, където не печелим, има тежък конспиративен заговор”. Вкарването на конспиративни теории е тревожно, защото има хора, които да повярват. Математиката не е измама. Просто да се преброи всичко докрай", заяви Поптодорова.

 

По думите и има съществена поведенческа разлика в кампаниите на двамата кандидати. Тя заяви, че Джо Байдън все още се опитва да се придържа към образа си от ден №1 - спокойствие и баланс.

 

"Не се изкуши в нито един момент да обяви победа. От друга страна има някаква трескавост от щаба на Тръмп. Има постове в Twitter, които са неверни и то до такава степен, че трябваше да се слага предупреждение за непроверена информация", посочи Поптодорова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6180 |04.11.2020 От Байдън ще се откупуват с трета ескадрила! От Тръмп вече се откупиха . 7| 5141 |03.11.2020 ”Тренд”: Само 16% от българите са запознати какво е „Зелената сделка“ . 8| 6773 |30.10.2020 Елена Йончева: Ние не сме нормална европейска държава . 9| 6028 |29.10.2020 Елена Гунчева: Ковид-потрес - стоп на плановите операции, вечерен час...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads