Реклама / Ads
4| 4548 |05.01.2024 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Дори Пламен Пенев да е имал психични проблеми, това не означава, че трябва да бъде убит

.
Емануил Йорданов Източник: Стопкадър: Нова телевизия
"Дори да приемем, че Пламен Пенев е имал психични проблеми, това не означава, че трябва да бъде убит. Утре може полицаи да пребият до смърт някой болен от диабет, или хипертоник." Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът на семейството на близките на загиналия след гонка с полицията Пламен Пенев в Стара Загора Емануил Йорданов.
 

"Няма никаква категоричност кой е авторът на сигнала, говори се с недомлъвки. Твърденията за здравословното състояние на пострадалия човек са чисто защитна позиция от страна на тези, които се плашат от наказателна отговорност", смята Йорданов.

 

По думите му всичко, което се е появило в публичното пространство до този момент, буди недоумение за начина на работа на полицаите.

 

"Скупчването на много хора на едно място, без да се знае защо, повдига много въпроси. Подобен тип дела се решават до голяма степен от медицинските експертизи. Именно те ще покажат какви увреждания са били причинени на лицето", подчерта адвокатът.

 

Запитан носил ли е нож в себе си Пенев и заплашвал ли е други хора с него, Йорданов посочи, че няма такава информация. Той изтъкна, че пострадалите от престъпления могат да получат достъп до материалите едва когато приключи досъдебното производство. 

 

"Трябва да се изясни кой и как е причинил тази смърт. Двама са временно отстранените полицаи до приключване на проверките. Очевидно дисциплинарно разследващият орган е преценил, че към този момент са достатъчни доказателствата за вина на тези двама служители", каза още експертът.

 

На въпрос коя е най-вероятната версия за смъртта на Пенев, Йорданов отбеляза, че по всяка вероятност става въпрос за тежко физическо въздействие върху него. "От какъв тип точно, трудно мога да кажа. Дали е притискан, дали е ритан и удрян, ще кажат медицинските експертизи", категоричен бе специалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4147 |05.01.2024 Атанас Пеканов: Влизането ни в Шенген по въздух и вода е частичен успех . 2| 4181 |05.01.2024 Палеж на фризьорски салон в Бургас, има поръчител и двама извършители . 14| 4318 |05.01.2024 Украйна очаква нова чуждестранна помощ за отбрана, заяви Зеленски . 3| 4335 |05.01.2024 "Ислямска държава" пое отговорност за двойните бомбени атентати в Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads