Реклама / Ads
0| 6446 |16.06.2017 НОВИНИ

Емил Радев: 1,5 млн. бежанци са преминали през Европа

.
Емил Радев
Дъблинският регламент е приет преди България да стане държава-членка на ЕС. В последно време се видя, че той не работи и има държави, които са ощетени. Той носи огромна тежест за страната ни. Това каза евродепутатът Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.
 

"Дъблинският регламент казва, че там, където влязат в първата държава членка, където бъдат регистрирани кандидатите за убежище, оттам нататък, даже и да продължат пътя си и да се установят в друга държава членка, отговорна е тази държава, в която те първо са влезли", обясни той.

 

"Предложих при запълване на 75% от капацитета на страната за прием на бежанци, да се задейства процедурата за солидарност на ЕС".

 

"Несправедливост е налагането на санкции към държавите, които отказват да приемат бежанци в размер на 250 000 евро на човек, посочва Радев. Той изтъкна, че държавите от Вишеградската четворка ясно са показали, че нямат желание да приема бежанци по програмите на ЕС".

 

„Ние дадохме ясно да се разбере, че искаме в страната ни да бъдат настанени хора, които искат да се интегрират, които са християни. Не бива да се прави компромис с европейската сигурност“. По думите му, за по-добър контрол на този поток трябва да ни се даде пълен достъп до шенгенската информационна система, още повече, че вече сме доказали, че се справяме с охраната“. Евродепутатът разкри, че до момента в ЕС са пристигнали повече от 1,5 млн. бежанци.

 

„Има данни, че между реалните бежанци в Европа влязоха и много хора, които са свързани с терористични организации. 900 000 са преминали безконтролно през Гърция“, посочва той. „В тази връзка за нас е важно да се връщат обратно хората, които не са бежанци. Ролята на България е важна не само за европейската сигурност, но и за националната ни сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7704 |16.06.2017 Радев: Няма да бъдат увеличавани полицейските заплати . 2| 6294 |16.06.2017 Емил Радев: Трябва да има давност на дълговете, хората не могат да се развиват . 0| 6621 |15.06.2017 Фрог позна! Бежанците от „Тракия”, влезли със стълба през Малко Търново . 1| 5577 |13.06.2017 Протест пред Съдебната палата срещу акушерката Емилия Ковачева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads