Реклама / Ads
39| 5231 |06.04.2015 НОВИНИ

В Енчев: По-близо сме до Орбан, а не до СИРИЗА

.
Велизар Енчев
По-близо сме до идеите на Орбан, а не на Сириза, това заяви в "Лице в лице" по bTV лидерът на движение "Българска пролет" Велизар Енчев.Това е социално движение и социална партия, каза още той.
 
Когато говорим ляво-дясно, трябва да говорим първо за социалното, добави той.

Решително съпротива на дивашкия капитализъв в неолибаралния му вариант, така Енчев определи една от основните цели на движението.Защото неолибералната икономика е пропаст, от която може да се излезе само с конкретни, градивни дела. Така че ако говорим ляво-дясно, първо трябва да говорим за социалното, допълни той.

На въпрос защо е напуснал Патриотичния фронт и не е ли това „изневяра” от негова страна, политикът отговори: „Не аз изневерих на Патриотичния фронт, а те на избирателите си. Казвам го това със съжаление, защото Патриотичният фронт е и моя рожба. Аз дълбоко не вярвах, че това ще се случи. Въпреки че имаше индикации от господин Симеонов, че има такъв процес. Ако знаех, че те ще се коалират с ГЕРБ, никога нямаше да заложа моя авторитет. ГЕРБ и РБ са крайнодесни партии”.

Той заяви, че "Българска пролет" би се коалирала с всички партии, които са в опозиция, но в никакъв случай с ГЕРБ и с ДПС. Ако сега има парламентарни избори и ги спечеля, бих направил правителство само с партии, които се доближават до нашите идеи, каза Енчев. По думите му в момента това са "Атака" и БСП.

Народните представители не могат да имат по-големи ваканции от ваканциите на българските граждани. Ние почиваме 12 дни, а гражданите 4 дни. И аз бях изненадан от тези крясъци в пленарна зала. Да не се изживяваме като патриции, а бъдем солидарни с нашите избиратели.Така лидерът на "Българска пролет" обясни предложението си депутатите да почиват колкото гражданите.

Познати имена няма. Движението ни е създадено отдолу, уточни Енчев. Нашата идея е да участваме в местните избори и защо да не сложим точка на герберското управление в местната власт?, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5616 |03.04.2015 В. Енчев: Да въстанем срещу мутренския преход . 8| 4820 |26.03.2015 Велизар Енчев: Да чуем Унгария, да дебатираме по ТПТИ . 3| 4401 |25.03.2015 Министър Ненчев: До ноември участваме в засилени военни учения . 39| 4863 |22.03.2015 Водеща към Ненчев: Саботаж ли е? Той: Всичко е възможно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads