Реклама / Ads
3| 4400 |25.03.2015 НОВИНИ

Министър Ненчев: До ноември участваме в засилени военни учения

.
Министърът на отбраната Николай Ненчев Източник: Булфото
От средата на март до края на ноември се провежда традиционният период на засилени военни учения. Българската армия трябва да прави учения и тренировки, защото това е задачата на всяка една професионална армия.
 
Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Не можем да правим компромис с бойната готовност, тъй като това би означавало компромис с националната сигурност, допълни той. Според него българската армия има отговорност към българското общество, което очаква от нея тя да изпълнява задачите си всекидневно.

В ученията ще участва различна военна техника както от българска страна, така и от партньорска. Транспортирането на оборудването и състава на частите, които ще участват в подготовката, започва още през следващите дни. Целта на всички учения, които са предварително планирани, е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност.

Друга цел е и постигането на по-висока съвместимост със съюзниците от НАТО и партньорите. За всички учения е направена предварителна координация и са изпратени уведомления до съседните страни, каквато е международната практика.

В рамките на този тренировъчен период трите вида въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски - ще участват в около 70 учения. Всички те са традиционни, като някои от тях се провеждат за 10-а поредна година. В тях ще участват както съюзници от НАТО, така и армии на страните партньори на Алианса.

Българските въоръжени сили ще бъдат част от над 20 учения и в други страни - Гърция, Румъния, Албания, Полша, Германия и други.

Министър Ненчев обяви, че повечето процедури по доставката на гуми, гориво, обувки и друга екипировка, нужна за ежедневното функциониране на армията, са почти завършили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4726 |23.03.2015 Министър Танев иска 4-степенна образователна система . 39| 4863 |22.03.2015 Водеща към Ненчев: Саботаж ли е? Той: Всичко е възможно . 36| 9389 |17.03.2015 Фрог научи: Парламентарен секретар буни министър за Военното разузнаване . 9| 4733 |16.03.2015 Министър Павлова: Активирани 1851 опасни свлачища грозят българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads