Реклама / Ads
6| 3116 |02.12.2021 НОВИНИ

Евелина Славкова: Правителство ще има, но не се знае, колко ще издържи

.
Евелина Славкова
Ще имаме правителство, но не съм убедена в неговото дълголетие. Има много детайли, които очакваме да се разплетат. За първи път ще видим четирипартийна коалиция, всеки ще има претенции за своята партия и електорат. Това заяви Евелина Славкова от Изследователски център ”Тренд.
 

"Изглежда например, че БСП и Демократична България не би трябвало да са в една коалиция, но ще имаме четрипартийно правителство, в което именно левицата ще са с най-голям политически опит", допълни тя.


"Има много горещи теми, които да се решават, но бъдещата коалиция има съгласие само по част от тях", коментира Славкова и даде за пример темата за позицията на България за Северна Македония:


"Продължаваме промяната" са по-склонни да пуснат РС Македония в ЕС, БСП пък не могат да обяснят такъв тип действие на своя електорат. Сред тези теми, според експерта, са и Истанбулската конвенция и зеления преход.


От дни се обсъжда, че председателят на Народното събрание ще е на ротационен принцип и ще се сменя всяка година, като първа ще бъде БСП лидерката в оставка Корнелия Нинова. Евелина Славкова коментира така: "Много е важно какво ще е лицето на парламента - важно е тази личност да успее да вдигне доверието на хората в институцията. Не разбирам този ротационен принцип, който няма да спомогне за по-високото доверие и оценка на НС", каза тя и обясни, че за позицията е нужно време и навлизане в детайлите, казва още тя пред Novini.bg.


Славкова разкри, че е важно новото правителство да търси точките, които ще обединят коалицията, а не обратното, за да има стабилно управление. Ако тези политически формации не съставят кабинет, особено "Продължаваме промяната", могат да очакват съдбата на "Има такъв народ", които от първа политическа сила през юли, се сринаха на изборите на 14 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 26281 |02.12.2021 Евгений Дайнов: Нинова за оцеляването си ще пожертва не само БСП, но и коалиционното правителство . 1| 2959 |02.12.2021 Кольо Колев: Шамарът на избирателите засилва шанса за правителство. Закономерно е Петков да е премиер . 6| 4105 |01.12.2021 Първан Симеонов: Щом преговорите минават и зад камерите, значи ще има правителство . 3| 3186 |29.11.2021 Продължават преговорите за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads