Реклама / Ads
1| 2690 |14.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Испанците таят големи надежди за мача срещу Швеция

.
Източник: БГНЕС
Програмата от четвъртия ден на турнира ще открият Шотландия и Чехия, които се изправят един срещу друг на „Хемпдън парк“ в Глазгоу от 16 часа в мач от група D. Срещата е важна и за двата отбора, след като Англия победи Хърватия вчера.
 

За Шотландия това ще бъде първа поява на голямо първенство от световното през 1998 г. Островитяните ще разчитат и на традицията, като в четири мача нямат загуба срещу Чехия.

 

От 19 часа в Санкт Петербург един срещу друг се изправят Полша и Словакия в мач от група Е. Поляците ще разчитат на голямата си звезда Роберт Левандовски за силно начало, но срещу себе си ще имат съперник, който знае как да се представя добре в защита. В последните си осем мача Словакия има само една загуба.

 

Испания – един от фаворитите за европейската титла Испания – стартира участието си на финалите с мач срещу Швеция в Севиля. Шампионът от 2008 и 2012 г. ще опита да запази традицията и да не губи на старта на големи първенства. Двубоят от група Е е тази вечер от 22 часа.

 

Считаният за фаворит испански тим впечатли с големия брой голове, който вкара в квалификациите, но има срещу себе си силната шведска защита. Освен това скандинавците показват голямо израстване при треньора си Яне Андерсон.

 

Резултати от вчера:

 

Англия победи Хърватия с 1:0 на „Уембли“ в първия двубой от битката в група D на Евро 2020. Рахийм Стърлинг вкара единственото попадение в 57-ата минута, хвърляйки в екстаз 22 500 фенове на „трите лъва“. Това бе историческа първа победа на англичаните в откриващ мач на европейско първенство.

 

Австрия записа първа победа на европейско първенство, след като спечели с 3:1 срещу Северна Македония. Тимът на Марко Фода поведе в 18-ата минута с гол на Щефан Лайнер, но десет минути по-късно капитанът на македонците Горан Пандев изравни резултата. Влезлият като резерва Михаел Грегорич изведе австрийците напред в 78-ата минута, а Марко Арнаутович направи 3:1 малко преди края. За Северна Македония това бе първи мач на голям футболен форум, а Пандев отбеляза и първи гол за тима. Нападателят стана вторият най-възрастен голмайстор на европейски първенства.

 

Отборът на Нидерландия стартира участието си на Евро 2020 с победа с 3:2 над Украйна в двубой от група С, който се изигра в Амстердам. Двубоят започна кошмарно за украинците, които още в 13-ата минута трябваше да правят принудителна смяна. Нидерландците доминираха през първата част, но вратарят Георгий Бущан беше непреодолим. След почивката зрителите станаха свидетели на пет гола.

 

В 52-ата минута Жоржиньо Вайналдум откри, а в 58-ата Украйна беше пратена в нокдаун от Воут Вегхорст. Украинците не се предадоха, а селекционерът на Нидерландия Франк де Бур направи смени в защитата, които се оказаха прибързани. В 75-ата минута Андрий Ярмоленко намали с много красив гол от дистанция.

 

Само четири по-късно Роман Яремчук изравни. Радостта на украинците обаче трая само пет минути, тъй като Дензъл Дъмфрис вкара за 3:2 и донесе успеха на тима си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3113 |13.06.2021 Евро 2020: Летящ старт за Англия. Надви Хърватия с 1:0 . 1| 3469 |13.06.2021 Златен медал за българските гимнастички на финала на Европейското първенство . 2| 2895 |13.06.2021 Футболните запалянковци в очакване на третия ден на Евро 2020 . 3| 3603 |13.06.2021 Евро 2020: Светът аплодира Кристиан Ериксен. Той накарал съотборниците си да довършат мача с Финландия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads