Реклама / Ads
36| 4470 |08.07.2008 НОВИНИ

„Файненшъл Таймс”: Харизматичният кмет на София е "вътрешен човек"*

.
Българският лидер, който си мисли, че може да промени българската политика, е харизматичният кмет на София Бойко Борисов, отбелязва авторитетният британски вестник „Файненшъл Таймс”.
 

 

Бившият шампион по карате и бивш главен секретар на МВР е неформален лидер на ГЕРБ - нова дясноцентристка партия, с основни цели - борбата с организираната престъпност и корупцията.

Партията е изградена основно около личността на 49-годишния Борисов, продължава вестникът. Проучванията на общественото мнение в България сочат, че ГЕРБ е с  най-големи шансове за победа на парламентарните избори през идващата година.

„Ако изборите биха били днес, възможно би било ГЕРБ да формира и правителството”, заявява мускулестият Борисов в интервю, направено с него в кметския му кабинет. Но БСП, бившата Комунистическа партия, има дълъг опит в политиката и съвсем не възнамерява да се откаже от властта, независимо поредицата от корупциони скандали, които дадоха отражение върху нейната популярност, коментира изданието. Премиерът Сергей Станишев оцеля след пет вота на недоверие и е решен да стои начело на БСП по време на изборите, а централните фигури в партията направиха заявки, че го подкрепят. БСП се надява, Борисов да "прегори" още преди изборите. Те са наясно, че засега партиите, изградени около една личност, не успяват да запазят позиции си, а конкретен пример в това отношение е НДСВ на Симеон Сакскобургготски, който се завърна от изгнание, за да стане премиер през 2001 година, а впоследствие видя как популярността му се срива.

Борисов отхвърля всякакви сравнения със Сакскобургготски, с думите, че той, за разлика от експремиера, е вътрешен човек, от години в обществения живот. „Симеон не успя, защото дойде отвън. Той обеща, че нещата ще се оправят, но те не се оправиха. Аз съм тукашен. Печеля обществото чрез своята дейност. Никога не съм обещавал друго освен да работя и отново да го правя, което се вижда и от хората”, твърди пред  „Файненшъл Таймс” Б. Борисов.

-----------------------------------

*Заглавието е на Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4621 |03.07.2008 Нов взрив и земетресение в София . 15| 4627 |03.07.2008 София се паникьоса, американци се оплакват, министри успокояват . 3| 4650 |03.07.2008 Взривът предизвика гъба над София. Снимките - ТУК . 4| 4806 |03.07.2008 Софиянци да си затворят прозорците, призоваха от ГЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads