Реклама / Ads
8| 5507 |19.02.2014 НОВИНИ

Фандъкова обеща общо 10 детски градини тази година

.
Йорданка Фандъкова
26 детски градини и училища ще бъдат изцяло санирани; намаляват се чувствително разходите за отопление и осветление.
 

Тази година ще бъдат открити общо 10 детски градини, започвайки с 93 ОДЗ „Чуден свят” в район Красно село, която открихме днес, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на официалното откриване на детското заведение, предаде Фокус.

„Това е първата детска градина, която откриваме тази година. Напълно готови с приключено строителни дейности са още три детски градини, една от които също е в Красно село. Продължава изграждането на още три, нови шест ще бъдат започнати през тази година. Само с такава мащабна програма може да се реши проблемът с недостига на детски градини”, заяви кметът. В следващите два месеца в район „Красно село” ще започнат да функционират още два нови модула към съществуващите детски градини: модул за две групи – разширение на 80 ОДЗ „Приказна Калина” и модул за две групи – разширение на 85 ЦДГ „Родина”. 

„Що се отнася до детските ясли, най-натоварените райони са Младост и Люлин, затова залагаме в програмите си нови строителства там. Район „Красно село” в това отношение е на пето място”, заяви Фандъкова. 

„През това лято предстои 26 детски градини и училища да бъдат изцяло санирани, т.е. да бъдат с цялостни мерки за енергийна ефективност. Стойността на проекта е над 4 милиона лева, като половината от тях са средства от общинския бюджет, а другата половина – безвъзмездни европейски средства от МФ „Козлодуй”, така че така можем да модернизираме сградите на детските градини и училищата”, каза още кметът на Столична община.

„Темата за енергийната ефективност и спестяването на енергия е много важна, поставих я на конференцията на кметовете на европейски столици в Брюксел пред комисаря Йоханес Хан – с въвеждането на мерките намаляват чувствително разходите за отопление и осветление – с 50 % или 60 %. Тези пари остават за детската градина или училището и това е най-важното. Това са пари, с които може реално да се работи и да се стимулират учителите”, допълни Фандъкова. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6173 |17.02.2014 Д. Николов: Двамата с Фандъкова ще балансираме Цветанов . 33| 6083 |13.02.2014 Прецедент: Фандъкова забрани Луковмарш . 22| 5090 |30.01.2014 НДСВ с мерки за всеобщо гласуване . 9| 5479 |25.01.2014 Ранобудните: Нямаме нищо общо с окупацията на СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads