Реклама / Ads
23| 6993 |16.11.2010 НОВИНИ

Н. Филчев: Я. Дачков е клозетен драскач!

.
Никола Филчев
Едвин Сугарев да си пише стиховете и да си чисти по-често устата...Сугарев и оня... как беше... Николай Колев-Босия... и Явор Дачков, ако беше преди години, те щяха да пишат по стените на градските клозети, счита бившият главен прокурор.
 

"По закон вътрешният министър, който ръководи част от разследващия апарат - дознателския, събира доказателства, дава ги в прокуратурата, тя внася обвинителен акт, а съдът решава дали някой е извършил престъпление или не", дословно заявява в интервю за вестник Труд бившият главен прокурор Никола Филчев. И продължава: "Аз мисля, че г-н Цветанов това го знае, но трябва да му се напомни все пак. Трябва да му се напомни на “това лице”- ако си послужа с израза, с който той назовава другите."

По повод коментара на Едвин Сугарев, че не би се изненадал да види Филчев с белезници, Филчев казва: "Всичко е възможно при тия балкански нрави, които ни заобикалят... Но Едвин Сугарев да си пише стиховете и да си чисти по-често устата... Сугарев и оня... как беше... Николай Колев-Босия... и Явор Дачков... какво има да ги обсъждаме, моля ви се, да говорим за сериозни хора!... Това са клозетни драскачи, ако беше преди години, те щяха да пишат по стените на градските клозети. Добре, ама днес е демокрация, всеки пише, всеки има сайт. А много от медиите са заченати в грях и обслужват корпоративни интереси, както казва г-н Цветанов".

"Има сценарий, който е в ход. Изпълнява се от Цветанов. Той може да хвърля димки, да привлича внимание, да каже: “Ето, арестувахме главния прокурор Филчев и други подобни международни шмекери, но това няма да е законно. Изглежда Цветанов е твърде преуморен и изнервен. То е понятно. Поставете се на негово място".

"За Надежда Георгиева - имаше обвинение, че аз съм я убил лично със сатър. Тъй като се разбра, че по това време съм бил в Либия, промениха обвиненията - не е лично размахвал сатъра, ама ето на- поръчал го е. ...Две години след смъртта на Георгиева дойде от ямболски адвокати искане да се активизира разследването. Тогава го пратих в НСлС. Докладваха ми, както и на цялото ръководство на прокуратурата. Оказа се, че по един потник, намерен от полицията в дена след убийството в дома на един от обвиняемите - Орлин Аврамов, има кръв. Той казвал - на дъщерята е кръвта, на жената. Но експертиза показва, че е на жертвата. Дойде обаче и един разговор в прокуратурата, записан защото един следовател от Ямбол е подслушван законно от МВР за корупция. В тоя разговор следователят по делото Илия Илиев се обажда на своя приятел, следователя от Ямбол, и казва: “Кажи на твоя приятел Орлин Аврамов, че ДНК експертизата е много лоша, кръвта е на жертвата, и да вземе мерки да си смени адвоката - Пламен Цанков, да си търси по-сериозен!” Тогава направих искане пред ВСС за отстраняване на тоя следовател и снемане на имунитета му.

"В делото за убийството на прокурора Колев нарочно се дистанцирах
, даже бях излязъл няколко месеца в отпуск, тъй като моето име се свързваше с неговото, бяхме колеги... но ще ви кажа: прокурорът Колев го уби наркомафията! НСС даде сигнал до прокуратурата, че Колев се занимава с контрабанда на наркотици и оръжие. Разработката беше подписана от ген. Атанас Атанасов. Защо е убит? Защото е взел 3 млн. от Сретен Йосич. Наркомафията не прощава", казва още Филчев в интервюто си за вестник Труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5659 |16.11.2010 Кр. Райдовски: За какво правиш формация, ако няма да стане партия? . 1| 5483 |16.11.2010 Законът за превозите прати малките селище в "9-та глуха" . 9| 5174 |16.11.2010 ЕС пак ни притисна за "Южен поток" . 17| 17698 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads